Hem Säkerhet Trend Micro släpper forskningsrapport om säkerhetshot mot 5G

Trend Micro släpper forskningsrapport om säkerhetshot mot 5G

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro har undersökt säkerheten för användandet av 5G i mindre skala i exempelvis smarta fabriker och smarta städer.

Trend Micro släpper forskningsrapport om säkerhetshot mot 5G 3I rapporten går man bland annat igenom vad som är skillnaden mellan 4G och 5G och vad 5G kommer att innebära för säkerheten och för cyberbrottslingars möjligheter att attackera via 5G-nätet.

Många branscher är angelägna om att dra fördel av 5G:s hastighet, automatisering och globala räckvidd, men har liten eller ingen direkt erfarenhet av telekommunikationsteknik.

Riskerna och sårbarheterna inom telekommunikation kommer att förvärras för företag som är oförberedda och outrustade för att hantera 5G.

Den hastighet, skalbarhet och globala räckvidd som 5G kommer att ge innebär stora möjligheter för cyberbrottslingar, och därför måste man göra sig förberedd på denna nya riskzon inför den dag man kopplar upp sitt företag eller sin region mot 5G-nätet. I Trend Micros senaste forskningsrapport har man granskat 5G i mindre skala, exempelvis icke-offentliga nätverk (NPN) eller lokala 5G-campusnätverk, som kan finnas i miljöer som smarta fabriker, smarta städer och andra små, kontrollerbara regioner.

Trend Micro går igenom hur den övergripande nätverkskommunikationen är uppbyggd och var riskerna för att cyberbrottslingar tar sig in befinner sig. Det viktigaste att ta med sig från rapporten är att man måste vara proaktiv och inte reaktiv inför 5G-uppkopplingen. Har man säkrat sin organisation eller region innan uppkopplingen sker kommer man att spara mycket tid och resurser, än om man står oförberedd och då måste släcka bränder istället för att fokusera på det långsiktiga IT-säkerhetsarbetet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>