Trend Micro utökar sin satsning på Zero Trust Network Access för att skydda företag efter pandemin
Hem Säkerhet Trend Micro utökar sin satsning på Zero Trust Network Access för att skydda företag efter pandemin

Trend Micro utökar sin satsning på Zero Trust Network Access för att skydda företag efter pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro meddelar idag att företaget stärker sin strategi inom Zero Trust Network Access.

Satsningen är ett svar på att den rådande pandemin förändrat säkerhetsförutsättningarna för företagsanvändare.

Enligt det amerikanska analysföretaget Forrester har så kallad Zero Trust Network Access (ZTNA) visat sig vara den främsta säkerhetstekniken för skydd av företag under den globala pandemin. Samtidigt som ZTNA gjort det möjligt för företag att lämna den numera föråldrade VPN-tekniken, har företag också börjat förändra sin syn på hur cybersäkerhet (och nätverk) kan användas både idag och i framtiden.”

I den arbetskultur som pandemin har skapat, med anställda utspridda över olika hemmakontor och där de anställda använder en mängd olika enheter för att komma åt företagens resurser – via allt från företagsdatacenter till moln- eller SaaS-applikationer – kan företag inte längre vara säkra på att deras annars verifierade eller betrodda enheter är säkra. Därför har Zero Trust, enligt Forrester, visat sig vara den bästa metoden för att förbättra säkerheten för kritiska data och system.

– I flera år har leverantörer påvisat att de levererar Zero Trust-lösningar genom att sätta denna etikett på    alla typer av lösningar utan att förstå hur man faktiskt mäter förtroende, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro. Därför satsar vi på Trend Micro på ZTNA genom att utbilda och ge företagen inblick i samtliga av deras enheters identitet och tillstånd, med hjälp av vår omfattande XDR-lösning, samt extra tydlig visibilitet gällande e-postrisker. Detta är grunden för att bygga en framgångsrik Zero Trust-strategi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>