Tromb genomför ytterligare en drömvärvning

Digitaliseringskonsulterna Tromb fyller fem år och är i en mycket expansiv utveckling med en fördubbling av både omsättning och personal på två år.

Tromb genomför ytterligare en drömvärvning 1Nu ansluter Sogetis tidigare platschef Johan Erixson till Tromb som ny sälj- och marknadschef.

– Min känsla är att Tromb har en unik positionering på marknaden med sin kombination av teknik, användarupplevelse och verksamhetsutveckling samtidigt som engagemanget och den höga kompetensen gör att inga utmaningar är för stora, säger Johan Erixon.

Femtio digitala affärsutvecklare, kontor på fyra orter och engagemang i ett antal start-ups innebär att Tromb idag är ett av de mest expansiva bolagen i branschen. Under det senaste året har Tromb vuxit med både nya kunder inom och utanför Sverige, nya större kontor och fler konsulter. Dessutom har bolaget utvecklat sitt engagemang i flera start-ups.

Nuvarande sälj- och marknadschef Tobias Mård kommer nu att fokusera mer på bolagsutvecklingen och från Sogeti har Tromb har rekryterat Johan Erixon, som blir ny sälj- och marknadschef på Tromb.

– Förutom lanseringen av flera användarvänliga interna och externa system och webbplatser har Tromb den senaste tiden vunnit ett antal stora affärer inom innovation, mobilappar, verksamhetsutveckling och utredningar. Vi känner att vi ligger helt rätt i vårt erbjudande och med Johan vid rodret kommer vi att kunna fortsätta utveckla vårt erbjudande inom digital affärsutveckling genom kombinationen av teknik, användarupplevelse och design samt verksamhetsutveckling, säger tidigare säljchefen Tobias Mård.

Johan Erixon är både väl förberedd och taggad för sin nya utmaning:

– Efter snart 10 år i ett stort multinationellt bolag kände jag att det nu var otroligt inspirerande att få komma in i ett snabbväxande företag fullt med äventyrslust och framåtanda. Min förhoppning är att min långa erfarenhet av att arbeta tätt med både stora och små kunder för att skräddarsy digitala lösningar och strategier kommer tillföra nya dimensioner till Trombs redan starka kundbas. Målsättningen blir i första hand att bredda och förtydliga erbjudandet så att marknaden blir ännu mer medveten om varför Tromb bör vara en naturlig partner i deras digitala framgångsresa.

Och det är en efterlängtad rekrytering som nu blir möjlig.

– Vi har följt Johan och haft honom på önskelistan under flera år. Han har bred erfarenhet av digital verksamhetsutveckling, ledarskap och marknad/försäljning som ansvarig för verksamheten inom Sogeti Norrbotten och dessutom bra internationella erfarenheter. Det känns som en riktig drömvärvning och detta är starten på nästa stora steg i vår utveckling och tillväxt, avslutar Trombs vd Anders Hallberg.