Tryckerikoncern effektiviserar med hyperkonvergering

Tryckerikoncern effektiviserar med hyperkonvergering

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska tryckerikoncern V-TAB har genomfört ett teknikbyte där man ersätter produkter från VMware med tekniken HC3 från Scale Computing. Målet är att både minska kostnaderna och effektivisera IT-infrastrukturen.

V-TAB:s teknikchef Fredrik Bogårdh

Västsvenskt Tidningstryckeri AB (V-TAB) hör till de största tryckerikoncernerna i Norden med sina sex tryckerier för både magasin, reklam och dagstidningar. Under de senaste åren har man använt sig av IT-stöd baserat på virtualisering från VMware och hårdvara bestående av Dell Equalogic. V-TAB:s teknikchef Fredrik Bogårdh berättar att man sett sig om efter ny utrustningen eftersom den gamla var sex år gammal.

– Våra kunder litar på att vi är en kreativ partner som kan erbjuda både snabba och högkvalitativa produkter. Därför behövde vi en lösning som både var lätthanterlig och gav bättre redundans.

V-TAB tog därför hjälp av teknikpartnern Data Resilience som är specialiserad på virtualisering.
– Ett tag var vi inne på att outsourca vår IT-miljö med beslutade sedan att satsa på Scale Computing produkter som bygger på en så kallad hyperkonvergerad infrastruktur, berättar Fredrik Bogårdh.
Hyperkonvergerad infrastruktur har fördelen att den kombinerar server, lagring, nätverkshantering och programvara i ett enda paket som integrerats i förväg.

– Fördelen med detta är att ganska enkelt klarar av att administrera det hela själva samtidigt som vi får en lägre kostnad jämfört med en outsourcad modell.

Data Resilience vd Per-Ola Mård säger att man utvärderat produkter från både Nutanix och Simplivity men att Scale Computings HC3-plattform var det närmaste man kunde komma för att uppfylla kravet på både enkel hantering och kostnadseffektivitet.

– En jämförelse med VMware visar att kunderna får betala för en mängd funktioner som de ändå inte använder till skillnad från HC3 som visserligen inte har lika många funktioner men ändå innehåller allt man behöver för både virtualisering, katastrofåterställning och hög tillgänglighet, säger Per-Ola Mård.
Han jämför detta teknikval med ett viktväktarprogram där man alltså uppnår lägre vikt samtidigt som man får större rörlighet.

Därtill innebär den nya tekniken oerhört snabb utrullning och som exempel på det nämns att man kunde rulla en ett HC3-kluster på två svenska orter under en och samma dag.

– Nu kan vi hantera all vår data, från båda våra sajter, via ett ganska enkelt gränssnitt utan att vår IT-personal behöver tyngas ner med svåra administrationsproblem, säger den nöjde teknikchefen Fredrik Bogårdh.
Som grädde på moset nämner han att man inte bara fått en smidigare administration utan även kunnat sänka kostnaderna med 25 procent.

Bland de faktorer som bidragit till sänkta kostnader nämns lägre licenspriser över lag där även sådant som dataåterställning och lagring ingår i grundpriset.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00