Hem Nyheter Två nordiska DevOps-tungviktare förenar krafterna: Eficode och Praqma

Två nordiska DevOps-tungviktare förenar krafterna: Eficode och Praqma

Publicerat av: Redaktionen

Torsdagen den 9:e maj meddelades det att Eficode, en tungviktare inom DevOps i Norden, har förvärvat Praqma, ett ledande skandinaviskt DevOps-konsultföretag som har verksamhet i Danmark, Sverige och Norge.

Två nordiska DevOps-tungviktare förenar krafterna: Eficode och Praqma 3Detta innebär att två nordiska företag som håller på att forma DevOps i Europa förenas. Nu är de redo att förändra världen av mjukvara tillsammans som ett företag. Drivkraften för företaget är samma attityd av samarbete och framåttänkande som under det senaste årtiondet har gjort DevOps som metod inom mjukvaruutveckling så framgångsrik.

Tillsammans är Eficode och Praqma nästan 300 anställda redo att hjälpa kunder i Norden och Europa. Med ett ännu större kollektiv av problemlösare kommer de tillsammans att forma framtiden för mjukvaruutveckling.

I och med förvärvet har Eficode fått ett nytt land (Norge) till sitt verksamhetsområde, och Praqma tre: Finland, Nederländerna och Tyskland. Eficode och Praqma kommer nu att ha gemensam verksamhet i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Nederländerna och Tyskland.

En perfekt matchning

”När vi grundade Praqma ville vi göra skillnad i mjukvarans värld. När Eficode och Praqma idag förenat sina krafter, är jag övertygad om att vi gemensamt kan göra ännu större skillnad, och jag ser fram emot det här nya äventyret”, säger Leif Sørensen, VD för Praqma.

DevOps-expertisen innebär en mycket liknande företagskultur hos Praqma och Eficode. Båda värdesätter självständigt tänkande, ärlighet, frihet i arbetssätt och ett fritt utbyte av idéer. Dessa värden är inte centrala enbart för DevOps, de är också nordiska värden.

”Vi har alltid tyckt att vi är nordiska, men i verkligheten har ett land fattats. Nu kan Eficode säga att vi verkligen är nordiska. Eficode är 42 experter starkare och våra kontor i Danmark och Sverige konsolideras i och med fusionen”, säger Heikki Hämäläinen, Chef för DevOps på Eficode.

Eficode och Praqmas approach till DevOps

DevOps är en mjukvarumetodik som tar Agile vidare genom att skapa en kultur som gör det möjligt för utveckling och drift (Dev & Ops) att jobba både effektivt och kvalitetsinriktat genom att stöda varandra.

Detta är möjligt genom en automatisering av repetitiva processer, vilket är något som måste kombineras med en kulturell förändring för att verkligen dra all nytta av DevOps. Virtualisering och molntjänster är andra kärnkomponenter inom DevOps.

”DevOps förändrar mjukvaruutveckling till det bättre. Nu är Eficode och Praqma i en position där vi kan driva DevOps potential vidare genom att hjälpa allt fler företag som vill utveckla sin mjukvara mycket mer effektivt”, tillägger Hämäläinen.

Internationaliseringen är på god väg

Eficode mottog en investering på sex miljoner euro av riskkapitalbolaget Bocaps investeringsfond under våren 2018 för att driva internationaliseringen av sitt DevOps-utbud i Europa.

”Vi öppnade två Eficode-kontor i Europa i fjol: ett i Amsterdam och det andra i München. Dagens meddelande om att Eficode förvärvat Praqma och vår framtida resa tillsammans är ett viktigt steg för mjukvaruutveckling i Europa”, säger Risto Virkkala, VD för Eficode.

Bocaps investering ledde också till en ytterligare satsning på forskning och utveckling av Eficodes DevOps -plattform, Eficode ROOT, som används av programutvecklare hos företag som OP-banken i Finland. Forsknings- och utvecklingsarbetets fokus har varit på att ge Eficode ROOT -kunder bättre synlighet i sina processer via mätningar i realtid, vilket är en trend inom branschen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>