Tydlig EM-effekt i TV-försäljningen

Efterfrågan på stora tv-apparater har ökat dramatiskt de senaste två veckorna. Med en försäljningsökning på 825 procent är 61-70 tum på väg att bli det nya folkformatet.

Elgiganten kan konstatera att efterfrågan på tv har ökat totalt sett under året. Under de senaste två veckorna har däremot efterfrågan ökat dramatiskt, framför allt på stora tv-apparater i storleken 61-70 tum som redovisar en ökning med hela 825 procent.tv

– Vi vet av erfarenhet att stora sportevenemang har en påverkan på tv-försäljningen. Redan inför fotbolls-VM 2014 var det stora skärmar över 60 tum som ökade allra mest och den trenden har fortsatt. Svenskarna vill ha en allt större tv i vardagsrummet och de väljer också att investera lite mer för att få rätt funktionalitet och design. Den ska vara stor, men också snygg och smart. Även om det är en förväntad utveckling som följer trenden, så kan den plötsliga ökningen bäst förklaras med att kunderna nu väljer att investera i en riktigt stor TV för bästa möjliga fotbollsupplevelse under EM, säger Hans Högman, Försäljningschef för Ljud och Bild på Elgiganten.

Medan 55 tummare är vanligast i hemmen idag, så är det segmentet ovan, dvs i storleken 61-70 tum, som ökar i särklass mest och är på god väg att bli det nya ”folkformatet”.

Tv:ns roll som familjen samlingspunkt och underhållningscentral är fortsatt stark. Ju viktigare program, serie, sportsändning eller film – desto viktigare blir upplevelsen, det vill säga skärmstorleken och ljudet.

Tv-trenden i fem punkter:

  1. TVn blir allt större – 61-70 tum är det nya ”folkformatet”
  2. Skarpare bildkvalitet – med 4K, OLED, HDR och Ultra HD får du en framtidssäker produkt, en i det närmaste overkligt bra bild och en fantastisk tittarupplevelse
  3. Design – utseendet på tvn blir allt viktigare för kunderna, den ska vara snygg och passa övrig inredning i hemmet
  4. Strömmat innehåll – det är ingen nyhet men det blir allt större med möjligheten att se samma innehåll oavsett enhet (tv, surfplatta, smarttelefon)
  5. Ljudet – med allt tunnare tv-apparater finns allt mindre plats för högtalare. För den ultimata upplevelsen väljer många att komplettera med en ljudlimpa/soundbar eller en multirumslösning som blir allt mer populärt (via en app i telefonen kan du styra ljudet ex per rum oavsett källa)

Post Comment