Tyréns satsar på molnlösningar och ökar flexibiliteten

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och väljer nu att satsa på molntjänster från Microsoft med hjälp av Atea.

Bakgrunden till satsningen är att Tyréns vill utnyttja möjligheterna som modern teknik erbjuder och uppdatera sin digitala infrastruktur för att möta nya behov på marknaden.IT-Kanalen.se

Tyréns satsar nu på en helhetslösning från Microsoft som innefattar Office 365, Azure AD Premium och Intune. Satsningen ger Tyréns anställda ökad flexibilitet via molnlösningarna samtidigt som den interna och externa kommunikationen blir säkrare. Tyréns räknar också med en ekonomisk besparing då satsningen avlastar IT-avdelningens hantering av befintliga system.

  • För oss är det viktigt att hela tiden ligga i framkanten av vår bransch för att kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna. För det ska vara möjligt är det viktigt för oss att ha flexibla och effektiva system, därför är Microsofts molntjänster perfekta för oss, säger Dan Eskekärr, IT-Chef på Tyréns.

Atea har varit en viktig partner i arbetet med att implementera de nya tjänsterna på Tyréns. Projektet planerades enligt ett koncept som Atea kallar ”molnresan”, en strukturerad process som hjälper projektet att identifiera affärsnytta, kostnader, säkerhetskrav och andra viktiga ställningstaganden. Under arbetet uppstod det frågor angående on-premise-miljön, t.ex. ägandet av information och huruvida det går att följa mailflöden och logghantering i Exchange Online. Viktiga frågor som tack vare arbetsmetodiken kunde fångas upp vid rätt tillfälle.

  • Att flytta från on-premise till molntjänster kan kännas som en utmaning, men faktum är att molntjänster erbjuder fler möjligheter och är säkrare än många andra alternativ, säger Peter Nordström, lösningsspecialist på Atea.

Tyréns arbetar ofta med andra bolag inom samma bransch och använder sig många gånger också av externa konsulter i projekt. Office 365 har gjort den externa kommunikationen betydligt enklare och säkrare samtidigt som det underlättar för samarbetet mellan konsulter och anställda.

  • Flexibilitet och kommunikation är viktigt i vår verksamhet. Att det nu är möjlighet för våra medarbetare att komma åt sin information från våra olika enheter är en stor fördel med Office 365, säger Dan Eskekärr

 

Post Comment