Tyska datacenterjätten DNS:NET väljer Clavisters stabila high availability-lösningar för ökad kundnöjdhet

Clavister, en ledande leverantör av högpresterande IT-säkerhetslösningar, meddelar idag att DNS:NET, ett Berlinbaserat företag som specialiserar sig på IP-tjänster och datacenter, valt att använda sig av Clavisters säkerhetslösningar för att säkra sin infrastruktur.

Tyska datacenterjätten DNS:NET väljer Clavisters stabila high availability-lösningar för ökad kundnöjdhet 1DNS:NET sökte en stabil high availability (HA)-lösning för att skydda sin egen infrastruktur (aggregering och distributionslager), men som även kunde fungera som en intern VPN-gateway. Då företaget växer snabbt, behövdes anslutningar till ett växande antal fjärrkontor samt säker kommunikation för personal som arbetar på avlägsna platser. Dygnet runt-support var dessutom ett tungt krav.

DNS:NET testade ett antal olika leverantörer, som inte uppfyllde deras förväntningar.

– Vi använde ett antal amerikanska brandväggsleverantörer, som inte längre kunde uppfylla våra krav. Nyare lösningar på marknaden fungerade inte heller. Ett år senare implementerade vi äntligen Clavister, och vi har aldrig ångrat vårt beslut, säger Nicola Nikolic, IT-administratör på DNS:NET.

– HA-lösningen var enkel att installera och fungerade enligt plan, vilket inte alltid är fallet med den här typen av lösningar. Vi upplever inte heller några driftstörningar som vi hade stora problem med innan vi migrerade till Clavister. Vi är också väldigt nöjda med supporten vi fått, även på obekväma tider, fortsätter Nicola Nikolic.

Sammantaget ger Clavisters teknik DNS:NET en dynamisk lösning, som hjälper dem att hantera sin egen och kundernas affärskontinuitet samt öka kundnöjdheten.

Thomas Gross, försäljningschef för Clavister i Tyskland, tillägger:

– Det är fantastiskt roligt att höra att en av våra nyaste kunder är så nöjda med sitt val av Clavister, det gör oss otroligt stolta och motiverade att leverera ännu bättre lösningar till våra kunder.