Hem Nyheter Uber-utmanaren Bolt lanserar sin tjänst i Göteborg

Uber-utmanaren Bolt lanserar sin tjänst i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Den appbaserade taxitjänsten Bolt lanserades i Stockholm tidigare i år som en utmanare till redan etablerade Uber. Nu fortsätter man expandera genom att erbjuda resor även i Göteborg.

Uber-utmanaren Bolt lanserar sin tjänst i Göteborg 2

Bolt founders vänster Martin Villig och höger Markus Villig

Bolt startade 2013 i Tallinn under namnet Taxify av de estniska bröderna Martin och Markus Villig. Företaget har växt rejält och finns idag i mer än 30 länder. Nu lanserar man sin tjänst i Göteborg och redan från dag ett står hundratals förare redo att ta emot körningar i staden berättar företagets Sverigechef Nils Wijkmark.

– Intresset från förare i Göteborg att börja köra med oss har varit stort, något som säkert beror på att vi tycker det är en självklarhet att de som kör ska ha schyssta villkor. Vi tar ut en lägre avgift än vad många av våra konkurrenter gör och vi har ett bonussystem som belönar uppskattade förare, säger Nils Wijkmark.

Idag har Bolt fler än 25 miljoner passagerare och enligt Nils Wijkmark beror det på att man förstått värdet av att vara lokala. Genom att fokusera på marknaderna i Europa förstår man bättre de lokala förutsättningarna för transport och kan lägga kraft på att göra det enklare och snabbare för människor att resa.

– Med vår erfarenhet från olika marknader lanserar vi en ansvarsfull och förtroendeingivande tjänst i Göteborg. Vi ser fram emot att erbjuda göteborgarna fler alternativ för att transportera sig och hoppas att både våra passagerare och förare kommer dra nytta av de ökade valmöjligheterna och den bättre servicen, säger Nils Wijkmark.

Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. För att fira lanseringen erbjuder företaget alla göteborgare just nu 50 procent rabatt på priserna, upp till 150 kronor per resa. Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”.

Om Bolt

Bolt, som tidigare gick under namnet Taxify, är Europas ledande transport-plattform med fokus på att underlätta, effektivisera och göra transportmarknaden mer pålitlig. Bolaget är grundat av Markus Villig och lanserades 2013. Det är ett av de snabbast växande transport-plattformarna i Europa och Afrika och bland investerarna finns Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital samt TransferWise medgrundare Taavet Hinrikus. Globalt har Bolt 25 miljoner användare i över 30 länder. Läs mer på www.bolt.eu.

Om grundaren

Markus Villig är grundare och VD för Bolt (tidigare Taxify). Tillsammans med sin bror Martin, som tidigare arbetat för Skype, grundade de den första versionen av Bolt 2013 när Markus bara var 19 år gammal. Markus har blivit listad som den yngsta vd:n på Forbes Europa 30 under 30-lista, och är den yngsta grundaren av ett ”miljardollarföretag” i Europa.

Om Sverigechefen

Nils Wijkmark är i grunden jurist men har de senaste tio åren drivit och etablerat bolag inom flera olika sektorer och branscher. Nils har en bakgrund som bland annat medgrundare och VD för bolaget TaskRunner som tillhandahåller en marknadsplats för enklare handyman-tjänster – ett Bolt för hushållsnära tjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>