Ultimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden
Hem Nyheter Ultimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden

Ultimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Michael Ries, tidigare vd för API PRO/Optiware, ny frontman på Ultimo ska utveckla ett nordiskt partnernätverk.

Ultimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden

Michael Ries, tidigare vd för API PRO/Optiware, ny frontman på Ultimo ska utveckla ett nordiskt partnernätverk.

Företaget Ultimo som utvecklar mjukvara för underhållssystem (Enterprise Asset Management, EAM) expanderar till Norden.

Företaget fokuserar helt på en partnerstrategi för att få ombord nya distributionspartners i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Ultimos cloud-baserade underhållssystem hjälper kunder att öka tillgängligheten och optimera produktivitet och säkerhet.

Företaget välkomnar branschspecialisten Michael Ries som kommer att leda utvecklingen av distributionskanalerna i Norden från och med nu. Genom att utveckla en lokal partnerkanal kommer kunderna att uppleva ett EAM-system i världsklass, i kombination med optimal service och engagemang.

Ultimo har mer än 2 000 kunder inom tillverkningsindustri, infrastruktur, civil infrastruktur, sjukvård och logistik som använder deras plattform. Även om antalet globala nya kunder ökar snabbt är de flesta baserade i Nederländerna, Belgien, Tyskland, Schweiz och Storbritannien. På den nordiska marknaden har redan företag som Elopak, Interxion och BEWiSynbra RAW Oy valt Ultimo som EAM-plattform. I linje med sina internationella tillväxtambitioner lanserade Ultimo Software Solutions en internationell partnerstrategi under 2020.

Nu väljer Ultimo att engagera Michael Ries, tidigare vd för API PRO/Optiware (nu Aptean), för att genomföra och leda distributionskanaler i denna region. Han kommer att fokusera på rekrytering och integrering av nya Ultimo-återförsäljare och implementeringspartners.

Marcel Leeflang, global chef för Channel Sales, säger om detta steg:

”Vi fokuserar på att ytterligare utvidga vår partnerkanal i Västeuropa. Detta steg är ett bra exempel på att vi vidareutvecklar vårt footprint. Vårt nordiska team ger oss lokal kunskap och omfattande erfarenhet av optimering av underhållsprocesser. Denna erfarenhet är viktig för att realisera framgångsrika kundprojekt. Jag ser fram emot med att introducera vårt partnerprogram för potentiella partners i de nordiska länderna och tillsammans låta verksamheten växa i ett flexibelt och problemfritt partnerskap. Med den erfarenhet och de meriter som Michael Ries har inom området EAM och industri-4.0, ser jag fram emot en framgångsrik framtid.”

Michael Ries förklarar sin flytt till Ultimo: ”Jag har arbetat inom EAM-branschen i över 20 år, så det är naturligt för mig att återuppta verksamheten och använda min erfarenhet och mitt nätverk. Detta, tillsammans med Ultimos strategiska beslut att gå in på den nordiska marknaden, gör vårt samarbete till en perfekt matchning. Ultimo är den största dedikerade europeiska EAM-leverantören på marknaden. Tack vare Ultimos moderna cloud-plattform i kombination med flexibilitet och funktionalitet tror jag att det finns en stor möjlighet att expandera dess verksamhet till de nordiska länderna. Ultimo har rätt profil för att bli den EAM-leverantör och partner som i första hand väljs inom tillverknings- och logistikindustrin i denna region. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>