Umeå Tech Arena 29/11: AgeTech the new big thing när vi lever allt längre
Hem EVENT Umeå Tech Arena 29 november: AgeTech the new big thing när vi lever allt längre

Umeå Tech Arena 29 november: AgeTech the new big thing när vi lever allt längre

Publicerat av: Redaktionen

Uminova Innovations populära Umeå Tech Arena är tillbaka 29 november, på plats i Norrlandsoperan i Umeå eller via länk var du än befinner dig.

Denna gång ska utforska en stor samhällsutmaning – att vi lever allt längre vilket betyder nya behov gällande tekniska lösningar och samarbeten.

Demografiska utvecklingen att fler lever allt längre är en så kallad megatrend. Fler och fler entreprenörer, innovatörer och investerare vänder blicken mot AgeTech, en fortfarande ny techbransch med fokus på sådant som förbättrar livskvaliteten hos äldre. Vissa menar att AgeTech idag befinner sig var FinTech var 2007, och att den framväxande branschen kommer bli mainstream det kommande decenniet. En gyllene chans för den med nybyggaranda alltså.

I Umeå ökar gruppen 80+ år med 69 procent fram till år 2033. Du läste rätt, 69 procent. Samtidigt är vår region ett fäste för banbrytande teknik, innovationer i världsklass och ett samarbetsklimat som många påstår är unikt. Hur kan vi arbeta tillsammans för att lösa en av samhällets största och viktigaste utmaningar?

Umeå Tech Arena 29/11: AgeTech the new big thing när vi lever allt längre

Umeå Tech Arena är ett återkommande event av och för innovationsnördar och techentusiaster. Varje gång samlas 400 personer – eller tittar via länk – för att gräva i tech-ig trender och nya möjligheter för innovationssamarbeten och affärer.

Umeås utmaningar och hur vi i tech- och innovationsbranschen kan bidra med lösningar, ska vi prata om tillsammans med Camilla Jägerving Isaksson, processledare i Umeå kommuns äldreomsorgsförvaltning och som tidigare arbetat som utvecklingsledare inom tjänstedesign på Umeå universitet och som Advisor på Knightec, ett bolag inom teknik, design och digitalisering.

Med på scenen också flera startups som utvecklat smarta lösningar, eller håller på att göra det just nu.

Vad sägs om Sveriges första medicinska träningsapp, stroke-rehabilitering med hjälp av VR och ett mobilspel som behandlingsmetod mot psykisk ohälsa.

Efter programmet blir det mingel med chans att möta fler startups med innovationer med koppling till AgeTech. Här finns det massor med spännande lösningar och nyttor som du inte vill missa. Kanske sitter något av teamen på en utmaning som du kan hjälpa dem med. Eller kanske någon av kan vara en ny möjlig samarbetspartner.

Du kan göra oss sällskap på Norrlandsoperan i Umeå eller titta via länk, var du än befinner dig.

Anmäl dig idag!

Eventet är gratis tack vare Uminova innovations finansiärer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>