Under 2019 kommer AI användas för säkerhetsintrång
Hem Säkerhet Under 2019 kommer AI användas för säkerhetsintrång

Under 2019 kommer AI användas för säkerhetsintrång

Publicerat av: Redaktionen

Artificiell intelligens används för allt fler ändamål, och 2019 är året då AI för första gången utnyttjas för intrång i företags och konsumenters datorer.

Under 2019 kommer AI användas för säkerhetsintrångDetta förutspår IT-säkerhetsföretaget Palo Alto Networks. Samtidigt kan också AI användas i verktyg som upptäcker och sätter stopp för intrången.

Med jämna mellanrum upptäcks det nya säkerhetsluckor i programvaror, och vanligtvis brukar dessa näst intill omgående börja användas för intrång. Det samma gäller när brottslingar upptäcker andra möjligheter för att komma förbi de skydd som finns mot intrång. Nu menar Palo Alto Networks att båda dessa typer av säkerhetshot kan komma att underlättas av AI.

”Brottslingar som planerar nya intrång kan använda AI för att hitta nya säkerhetsluckor. Redan idag kan vi vara säkra på att någon någonstans sitter och funderar på detta och 2019 kan bli första gången vi ser att AI används för detta ändamål i verkligheten.” säger Greg Day, säkerhetsansvarig i EMEA för Palo Alto Networks.

Säkerhetsansvariga på företag använder samtidigt allt oftare maskininlärning och AI för att hitta intrång, inte minst eftersom dessa verktyg är bra på att hitta mönster i stora mängder data. Risken är annars att de som nås av alla säkerhetslarm blir överbelastade och inte kan hitta de verkliga riskerna.

”Det kan i förlängningen bli så att IT-säkerhet kommer handla om en kamp mellan en AI – och en annan AI. Maskin mot maskin. Samtidigt som människor under överskådlig tid förstås kommer finnas med för att övervaka och göra avvägningar.” säger Greg Day.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>