Framgångsrikt IT-konsultföretag ska rekryterar 250 nya medarbetare
Hem Trender Framgångsrikt IT-konsultföretag ska rekryterar 250 nya medarbetare

Framgångsrikt IT-konsultföretag ska rekryterar 250 nya medarbetare

Publicerat av: Redaktionen

 Sogeti, ett av Sveriges största och mest framgångsrika IT-konsultföretag, har rekryterat kraftfullt de senaste åren. År 2016 ska 250 nya medarbetare anställas, merparten redan under det första halvåret. Rekryteringssatsningen berör Sogetis verksamhet över hela landet.

Sedan lanseringen i Sverige 2003 växt stadigt och 2015 har varit ytterligare ett framgångsrikt år för företaget. Tillgången på kompetenta nya medarbetare har varit god. Under 2015 har 184 nya medarbetare anställts och efterfrågan på Sogetis tjänster har växt. Inför 2016 har Sogeti höjt rekryteringsambitionen och ska anställa 250 nya medarbetare. Banner2_original

– För att tillgodose våra kunders behov behöver vi växa, och det över hela landet. Ett flertal större avtal gör att vi behöver öka vår rekryteringstakt ytterligare. Vi är sedan många år ett lönsamt och tryggt företag som samtidigt kan erbjuda spännande uppdrag i framkant på tekniken och möjligheten att jobba med många av branschens vassaste experter. Vi tror och hoppas därför på ett fortsatt starkt inflöde till oss med många nya ansökningar, säger vd Stefan Ek.

Högst upp på önskelistan just nu finns experter inom digitala kanaler, test- och kvalitetssäkring, Business Information Management, Cyber Security, samt specialister inom Java och Microsofts plattformar. Sogeti rekryterar över hela landet. Orter med extra stora rekryteringsbehov är Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Umeå, Luleå, Linköping, Norrköping, Jönköping och Borlänge. Allra störst behov finns i Stockholm. Här ska 150 av de 250 nya medarbetarna anställas.

För att lyckas med att rekrytera hundratals nya medarbetare behöver man stå ut bland konkurrenterna och både attrahera branschens nya förmågor och de med flera års erfarenhet.

– Att vara en bra arbetsgivare oavsett var i karriären man befinner sig är jätteviktigt för oss. En av hemligheterna bakom varför man trivs hos oss är att vi är ett stort företag med det lilla företagets DNA. Storleken ger oss muskler och värdefullt strukturkapital både lokalt, nationellt och globalt. Vårt DNA genomsyras, vår storlek till trots, av entreprenörskap och enkelhet vilket gör oss snabba, flexibla och innovativa. Denna, vill jag påstå, unika kombination attraherar många till oss. Och det faktum att vi har så många otroligt duktiga medarbetare, kommenterar HR-direktör Pernilla Kuniholm.

Sogeti ser gärna en stor andel kvinnliga sökanden.

– Som ett företag i en traditionellt mansdominerad bransch jobbar vi också hårt för att få fler kvinnor till branschen, som tar plats på alla positioner. Sedan 2010 driver vi winIT (Women Inspiration Network IT), som idag är Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen. Det är dags att Sveriges kvinnor inser att vår bransch är full av spännande karriärer som väntar på dem, avslutar Pernilla Kuniholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>