Specsavers väljer Accenture som IT-partner i omställningen mot en digital framtid
Hem Trender Undersökning: it-satsande företag presterar bättre

Undersökning: it-satsande företag presterar bättre

Publicerat av: Redaktionen

Här är något att ta med dig till kunden: Accentures undersökning av vad som utmärker högpresterande företag. Resultaten visar nämligen att de alla har satsat på digital teknik i olika former, till skillnad från de mer modest presterande kollegorna.

De företag som visar allra bäst resultat lägger enligt undersökningen 55 procent av sin it-budget på it i såväl strategi som operativ verksamhet. Företag med sämre resultat lägger 37 procent åt det hållet.

– Företagen kan vinna mycket på att omvärdera hur de sköter sina it-investeringar. Studien visar tydligt att företag som ser bortom traditionella it-områden och istället låter it ta en större plats i strategi och planering också är de som presterar bäst, säger Lars Bohm, ansvarig för teknikkonsultverksamheten på Accenture i ett pressmeddelande.

Undersökningen har gjorts åtta år tidigare och resultaten bygger på svar från beslutsfattare inom it på 200 globala företag i olika branscher.

Du hittar studien på  www.accenture.com/highperformanceit.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>