Hem NYHETER Undersökning visar: Föråldrad print-infrastruktur ett hinder för digitaliseringen

Undersökning visar: Föråldrad print-infrastruktur ett hinder för digitaliseringen

Publicerat av: Redaktionen

I en nyligen publicerad undersökning, genomförd av IDC på uppdrag av Lexmark, framgår det att föråldrad printinfrastruktur utgör ett betydande hinder för den digitala transformationen.

Undersökning visar: Föråldrad print-infrastruktur ett hinder för digitaliseringen 3Fyra av fem organisationer svarar att de investerar i molninfrastruktur som en del i deras initiativ kring digital transformation – samtidigt menar 57 procent att nuvarande printinfrastruktur påverkar molnmigreringen på ett negativt sätt. Dessutom prioriterar mindre än hälften investeringar på print-området.

Nästan hälften av respondenterna menar att de har stött på utmaningar med att integrera existerande IT i en ny infrastruktur och att byta ut sina affärskritiska legacy-processer.

60 procent har upplevt att budgeten för digitala transformationen har överskridits, och 54 procent har upplevt förseningar.

– Den pågående pandemin har visat på svagheter i IT-infrastrukturen, när organisationer mer eller mindre tvingats bli digitala och dessutom bli det på kort tid. Inte minst framgår det att många misslyckas med att få med print på den digitala transformationsresan. Det riskerar att få allvarliga effekter över de kommande åren när digitaliseringsfrågan bara blir viktigare och viktigare, säger Paul Vesse, Nordenchef på Lexmark.

– Man investerar i modern teknik som ska underlätta för organisationen framöver och även täcka upp för nuvarande behov, men behöver samtidigt kämpa med att få in föråldrad infrastruktur och föråldrade lösningar i arkitekturen. Att helt bortse från vissa delar av it-infrastrukturen blir snabbt dyrt eftersom det leder till ineffektivitet i arbetsprocesser och frustration bland de anställda.

Fortsatt signifikanta print-krav
Undersökningen visar också att medan printvolymerna minskat hos flera organisationer i takt med att allt fler går över till att bli mer digitala har över hälften av alla betydande arbetsprocesser fortfarande signifikanta print-krav.

– Det är tydligt att organisationer behöver planera för printområdet på en mer strategisk nivå än vad man gör i dag, inte minst för att kunna inkludera området som en del av den digitala strategin när det kommer till bland annat molnmigrering, säger Paul Vesse.

Överlag visar underökningen på stora utmaningar kring att hantera IT-infrastrukturer. 81 procent menar att de har svårigheter att garantera säkerheten kring sin print-infrastruktur och tillhörande enheter och 79 procent menar att de har svårigheter med att hålla sina befintliga legacy-system för print uppdaterade eller att byta ut dem helt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00