Undvik skador vid blixtnedslag

[Sommarläsning] Sommaren är högsäsong för blixt och åska och våra hem är fulla av avancerad och känslig elektronik.

Alla hem har inte överspänningsskydd som skyddar mot blixtnedslag, vilket kan vara mycket kostsamt. Men med några enkla steg kan du säkra ditt hem.

 Överspänningsskydd är den viktigaste åtgärden för att skydda ditt hem mot blixtnedslag. Många hem har i dag ett grundläggande skydd i elcentralen, blixtmen det rekommenderas att man installerar ett separat skydd direkt på stickkontakten för att säkra känslig elektronik, säger Anton Hagberg, direktör på Komplett.

Överspänningsskydd på stickkontakten ger ett extra skydd för allt från TV, dator, spelkonsoler, hushållsapparater och all annan elektronik som är anslutet till elnätet.

Bra lösningar för säkerhetskopiering

De flesta lagrar mycket filer och information på sina datorer eller externa hårddiskar som kan förstöras vid ett blixtnedslag. Det finns flera bra lösningar för säkerhetskopiering som försäkrar att dina filer överlever blixtnedslaget.

– Att ställa in automatisk molnlagring eller att regelbundet utföra säkerhetskopior via extern hårddisk är bra försiktighetsåtgärder som säkrar dina filer, säger Hagberg.

Är man extra oroad kan man alltid dra ut kontakten ur eluttaget när du vet att ovädret kommer.

Post Comment