Ung entreprenör bygger eget tidssystem

Rasmus Myhrberg, 24år från Växjö, arbetade med sitt egenbyggda tidssystem i ett år innan han blev klar.

Ung entreprenör bygger eget tidssystem 1
Rasmus Myhrberg, skapare & grundare av tidssystemet Simple

Nu utmanar han storbolag med sitt tidssystem, som flera kunder redan har börjat använda.

I februari 2019 beslutade sig Rasmus för att bygga sitt egna tidssystem. Han hade arbetat som egenföretagande konsult under flera år men hittade aldrig ett bra tidssystem att arbeta med. Tidssystemen var krångliga och tog lång tid att använda – detta trotts att tidssystem är ett viktigt verktyg för konsulter.

Ett år senare är systemet nu färdigbyggt och lanserades nyligen. Några kunder har redan kommit igång och börjat använda det. Många uppskattar enkelheten med systemet, något som är helt unikt i branschen. Rasmus, som bara är 24 år, utmanar nu storbolagen i branschen. Om storbolagen kommer att ändra sina system efter detta återstår att se.

Simple, som tidssystemet heter, är ett verktyg som hjälper konsulter att hålla koll på hur mycket tid de ska fakturera sina kunder. Det är helt unikt utifrån hur enkelt det är att använda. Alla tidigare system har tagit tid att lära sig, men med Simple så kommer man igång direkt.

Ung entreprenör bygger eget tidssystem 2Det var inte alltid självklart vilket system som Rasmus skulle bygga. För att komma fram till vad så använda han en egen teknik. “Min plan var att komma på en ny idé varje dag. Det gick faktiskt bra och de flesta dagarna fick jag två eller tre nya idéer. Idéerna kom ofta från problem i mitt dagliga arbete. När problemet inträffade började jag genast tänka “Hur kan jag hitta en lösning på det här?” eller “Finns det ett bättre sätt att göra detta?”. Listan växte och efter en månad hade min idé-lista över 50 idéer. De flesta av dem var inte särskilt bra, men några av dem hade potential. Ett stort problem med idéer är dock att det redan finns mycket idéer. Min lista bestod av 50 idéer och cirka 10 var bra. Tyvärr fanns nästan redan alla idéer, men en idé var unik – ett användarvänligt tidssystem.” säger Rasmus, skapare och grundare till tidssystemet

“Jag har under flera år arbetat på konsultbasis, men aldrig haft ett enkelt sätt att hålla koll på tiden som jag lagt på mina kunder. Här föddes idén till Simple och det är den första tjänsten i sin kategori som är superenkel och trevlig att använda.” säger Rasmus