Unik svensk storsatsning inom professionell gaming – IP-Only levererar snabbt och säkert nätverk
Hem Trender Unik svensk storsatsning inom professionell gaming – IP-Only levererar snabbt och säkert nätverk

Unik svensk storsatsning inom professionell gaming – IP-Only levererar snabbt och säkert nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Gamerz är en ny storsatsning i gamingvärlden. I serien, som har premiär 1 maj och direktsänds i ett flertal digitala kanaler, kommer tolv talanger bo i ett specialbyggt hus med teknik från IP-Only.

Deltagarna tävlar om proffskontrakt i spelet Counter-Strike Global Offensive (CS:GO). – En säker och snabb Unik svensk storsatsning inom professionell gaming – IP-Only levererar snabbt och säkert nätverk 2internetförbindelse är en förutsättning. IP-Onlys nät, kunskap och snabbfotade leverans har gjort denna storsatsning möjlig, säger Fredrik Ivansson, vd för Gamingzone Entertainment.

En svensk storsatsning inom gaming har precis presenterats – Gamerz. I den nya världsunika serien kommer nästa internationella storlag inom spelet CS:GO utses. I serien bor tolv svenska gamingtalanger i ett hus – Gamerz House – med teknik levererad av IP-Only. Där coachas deltagarna av de två före detta världsspelarna SpawN och Ins i jakten på ett proffskontrakt.

Gamerz har premiär 1 maj klockan 21:00 (CET) och kommer att sändas på Facebook, Youtube, Twitch, Viafree, Znipe och Ginx. Serien sammanbinder därmed det bästa från två världar: tv-världens storskalighet och underhållning samt gamingvärldens kultur och interaktivitet. Storleken och prestandakraven gör att tekniken är en kritisk faktor för att storsatsningen ska lyckas.

– En säker och snabb internetförbindelse är en förutsättning. IP-Onlys nät, kunskap och snabbfotade leverans har gjort denna storsatsning möjlig, säger Fredrik Ivansson, vd på Gamingzone Entertainment.

IP-Only levererar redan internetförbindelser till bland annat Systembolaget, Clas Ohlson och Scania – och därmed vana vid extremt hårda krav på såväl säkerhet som prestanda.

– Samarbetet med Gamerz är både relevant och inspirerande. Vi försöker hela tiden utmana oss själva och att arbeta tillsammans med gamers – som förmodligen har hårdast teknikkrav av oss alla – är självklart utvecklande. Vi ser därför detta som en naturlig satsning för oss, säger Mikael Westerlund, teknikchef på IP-Only.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>