Unit4 förvärvar Intuo – stärker HR-portföljen

Unit4 har förvärvat Intuo, som är en snabbväxande leverantör av HR-lösningar för internutbildning och samarbetsverktyg.

Unit4 förvärvar Intuo – stärker HR-portföljen 1Efter förvärvet kommer Unit4 kombinera sina HR-, löne- och branschspecifika applikationer och lösningar till tjänstesektorn med Intuos innovativa teknik för strategisk HR. Intuo är ett perfekt komplement till Unit4s omfattande produktportfölj av HR-lösningar i molnet för mellanstora företag.

Intuo erbjuder anställda en integrerad utvecklingsplattform som är ett bra alternativ till de mer traditionella årliga utvärdering- och engagemangsundersökningarna.

Plattformen passar främst moderna och digitaliserade företag med anställda som arbetar inom projekt och med flexibla scheman, så att företagen bättre kan registrera och hantera de anställdas prestationer.

Med Intuos lösning kan chefer enkelt planera och utveckla de anställda genom kontinuerliga samtal, som leder till en mer exakt och hjälpsam förståelse för de anställdas prestationer. Kontinuerlig bedömning och feedback gör arbetet mer meningsfullt, håller samtliga generationsgrupper engagerade, bidrar till de anställdas utveckling och till verksamhetens produktivitet.

– Hur människor vill arbeta har förändrats, och tjänstesektorn måste reagera om de vill fortsätta vara konkurrenskraftiga och locka till sig de bästa talangerna, säger Stephan Sieber, VD för Unit4. En av de största utmaningarna för stora organisationer är interaktionen med de anställda. Därför behöver vi nya metoder för strategisk HR för att tillgodose såväl mångfald, en bredd av generationsgrupper samt anställda som arbetar på distans.

Intuo har haft en snabb tillväxt sedan företaget grundades 2013 och har mer än fördubblat sin verksamhet varje år sedan starten. 2016 nominerades företaget till priset ”Deloitte Fast 50 Rising Star”. Några av kunderna inkluderar USG, Hays, BMW, Verisure, Brussels Airport, Thomas Cook, FairFX, Ag Insurance och Europa Bank.

– Vårt tillvägagångssätt skapar en mer sammankopplad organisation där människor interagerar och utvecklar varandra hela tiden, säger Tim Clauwaert, Intuos grundare och VD. Det främjar snabbare inlärning och utveckling av människor eftersom den anställde löpande vet vad han eller hon har gjort bra eller hur det kan förbättras.

Lösningen kommer att finnas tillgänglig både fristående och integrerad i Unit4s People Platform under 2019. Integrationen med Unit4 Business World, Financials, PSA Suite och Prevero Performance Management innebär att Unit4 kommer att kunna erbjuda mellanstora företag en modern och helomfattande lösning.

– Människor arbetar bättre när de blir erkända för viktigt arbete, och då det finns tydliga förväntningar på deras prestationer, förklarar Tim Clauwaert. Unit4 delar vår passion för människor och vi är glada över att kunna kombinera vår samlade expertis och tillsammans få ut den på marknaden.