Unit4 i nytt partnerskap – ska hjälpa välgörenhetsorganisationer med logistik

Unit4 har ingått ett nytt partnerskap med det amerikanska företaget Humanitarian Software (HS) för att hjälpa välgörenhetsorganisationer runtom i världen att hantera donationer in natura, såsom mat, kläder och läkemedel.

Unit4 i nytt partnerskap – ska hjälpa välgörenhetsorganisationer med logistik 1Humanitarian Enterprise Logistics Manager (HELM) är en modulär och skalbar affärslösning som utvecklats för inventering av både köpta och donerade medel. Lösningen stöttar lagrings- och distributionsbehoven i ideella organisationer som arbetar med humanitärt bistånd och katastrofhjälp. Detta inkluderar bland annat lagring av streckkoder, inköp, mottagande av varor, lagring av beställningar, samt frakt och rapportering. Den stöttar också branschspecifika processer såsom hantering av planerade/oplanerade donationer in natura, omvänd logistik och spårning av gods.

Nu blir HELM tillgänglig för Unit4s kunder inom välgörenhet världen över, och partnerskapet innebär också att HELM kommer att utvecklas med hjälp av Unit4s mjukvara för framför allt projekt- och ekonomiadministration.

– Välgörenhetsorganisationer måste dagligen kunna hantera insamlingen av oplanerade och donerade medel, använda material som finns till hands istället för att köpa eller tillverka färdigvaror, samt hantera nya utmaningar inom givarbegränsningar och internationella fraktbehov, säger Steve Bardos, chef på Humanitarian Software. Unit4s erfarenheter av projektredovisning och finansiella redovisningslösningar för ideella organisationer, kombinerat med våra specialiserade lösningar för logistik, skapar en trovärdig lösning för humanitära hjälporganisationer.

HELM kommer att underlätta strategiska processer och effektivisera arbetet för de anställda i välgörenhetsorganisationer:

– Välgörenhetsorganisationer har vanligtvis unika affärsmodeller och utmaningar i logistikkedjan som mer traditionella affärslösningar inte klarar av att hantera, förklarar Finn Følling, VD för Sverige och Finland på Unit4. Genom att bidra med vår teknik till den nya lösningen kan vi erbjuda välgörenhetsorganisationer en skräddarsydd lösning som gör att alla anställda och volontärer kan fokusera på organisationens kärnverksamhet, istället för att fastna i administrativt krångel, som ofta är fallet då denna typ av organisationer arbetar i mer traditionella och tungstyrda affärssystem.

Unit4 inom välgörenhetssektorn

Unit4 förstår att välgörenhetsorganisationer arbetar hårt för de ändamål de stöttar och Unit4s lösningar hjälper välgörenhets- och frivilligorganisationer var de än arbetar, för att de anställda ska arbeta bättre och mer effektivt.

Unit4 gör skillnad för mer än 100 av de största icke-statliga organisationerna, ideella föreningarna och stiftelserna världen över, inklusive Frälsningsarmén, Institute of Cancer Research, Marie Stopes International, Röda Korset, Rädda Barnen, Conservation International, Norsk Folkehjelp, Rethink Mental Illness, ICIPE, Trocaire, Vinfen, ACDI/VOCA och MAP International.