Unit4 och Stockholms stad vinnare av priset Årets Affärssystemprojekt
Hem Nyheter Unit4 och Stockholms stad vinnare av priset Årets Affärssystemprojekt

Unit4 och Stockholms stad vinnare av priset Årets Affärssystemprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Det är klart att Unit4 och Stockholms stad är vinnare av Forum4iTs pris Årets Affärssystemprojekt, som delades ut under en prisutdelningsceremoni i Göteborg under Forum Affärssystem & HR 2018.

Unit4 och Stockholms stad vinnare av priset Årets Affärssystemprojekt 2Det vinnande projektet med Stockholms stad, kallat SUNE vann för bara några veckor sen pris för bästa affärslösning för offentlig sektor 2018 i den prestigefulla tävlingen European IT and Software Excellence Awards. Denna gång är det Forum4iT som uppmärksammar SUNE och det som gjort projektet extra framgångsrikt. Det är inte första gången Unit4s projekt röner framgång under Forum4iTs event – även förra året vann Unit4 priset för Årets Affärssystemsprojekt 2017, då för ett framgångsrikt projekt med Lantmännen.

Detta år löd juryns motivering till vinsten:

”För att med en tydlig målbild och ett proaktivt ledarskap genomfört en välplanerad och strukturerad implementering präglad av tydligt ägarskap, bred delaktighet och hög förankringsgrad. Vidare för att med ett stort fokus på förändringsledning i en verksamhetsmässigt och personalmässigt utmanande miljö ha uppnått förväntade mål inom estimerad tid och budget samt fått höga nöjdhetsbetyg från de mottagande interna organisationerna.”

Projektet med Stockholms stad innebar en storskalig implementering av Unit4s affärssystem Unit4 Business World. Unit4 blev nominerat till en av finalplatserna till priset baserat bland annat på att Unit4s projekt var ytterst framgångsrikt med en lägre slutkostnad och att det dessutom avslutades hela sex månader i förtid.

– Vi är väldigt stolta över att få ännu en utmärkelse tillsammans med projektet SUNE och vår kund Stockholm stad, säger Finn Følling, VD för Sverige och Finland på Unit4. Det har gett oss möjligheten att bidra till att Stockholm stad når sina mål och visar dessutom på det starka, och goda samarbete vi har med våra kunder i samband med landsättningen av stora projekt.

Även Stockholms stad är glada över att ha blivit uppmärksammade med ytterligare ett pris för detta projekt:

– Fantastiskt roligt att projekt SUNE har tilldelats ytterligare ett pris, säger Andreas Nordström, enhetschef på Stockholms stad och tidigare huvudprojektledare för SUNE. Att juryn i sin motivering bl.a. lyfter fram målbild, struktur och förändringsledning är vi stolta över och en bekräftelse på att vårt projekt varit framgångsrikt. Utan organisationens engagemang, en tydlig målbild samt ett bra samarbete med Unit4 hade staden inte lyckats med projektet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>