Unit4 Prevero prisas för tredje året i rad – denna gång dubbelt upp

Tyska BARC Score befäster Unit4 Preveros position som marknadsledande inom Business Intelligence (BI) och integrerad planering för tredje året i rad, tillsammans med företag som IBM, SAP, Jedox och BOARD.

Unit4 Prevero prisas för tredje året i rad – denna gång dubbelt upp 1
Katarina Gunnarsson, VD på Unit4 Nordic East

I år erhöll man dessutom utmärkelsen Challenger i kategorin för Ekonomistyrningssystem.

I mitten av februari presenterades den årliga branschrapporten BARC Score, som undersöker och utvärderar leverantörer för lösningar inom ett flertal kategorier, däribland Business Intelligence-lösningar (BI) och integrerad planering samt Ekonomistyrningssystem. Unit4 Prevero utsågs för tredje året i rad till marknadsledare i kategorin för BI-lösningar och integrerad planering, och bland Ekonomistyrningssystem fick man utmärkelsen Challenger.

Unit4 Prevero fick särskilt bra omdöme i kategorin Ekonomistyrningssystem för lösningens stöd för efterlevnad av legala krav. Totalt utvärderades 13 olika leverantörer och omdömena baserades på kriterier som företagets marknadsställning och den funktionalitet och integration av produktportföljen de erbjuder.

Inom kategorin BI-lösningar och integrerad planering utvärderades mjukvarufunktion efter kriterier som planering, användarvänlighet, produktstrategi och kundnöjdhet. I denna kategori medverkade lösningar från totalt 18 leverantörer.

– Det är förstås en stor ära att få så fina betyg i båda BARC Scores kategorier och framförallt att för tredje året i rad få erkännas som marknadsledare inom BI och integrerad planering, säger Katarina Gunnarsson, VD på Unit4 Nordic East. Att vi också blivit erkända som Challenger inom Ekonomistyrningssystem är både jätteroligt och en stark morot för oss att fortsätta utveckla och ytterligare förbättra Unit4 Prevero.

Med dessa resultat blir Unit4 Prevero en av få lösningar att tilldelas så höga betyg i båda kategorierna.

– För oss bekräftar dessa utmärkelser att vi är på rätt spår med vår produktstrategi, fortsätter Katarina Gunnarsson. Fullt fokus på kundernas krav, ett nära samarbete och engagemang har spelat en viktig roll för att uppnå detta resultat och vi kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta på denna väg.