Hem EVENTEvent Bevakning UNIT4s helt nye VD pratade framtidsplaner på egna konferensen

UNIT4s helt nye VD pratade framtidsplaner på egna konferensen

Publicerat av: Redaktionen

Mike Ettling: “UNIT4 är marknadens hittills mest välbevarade hemlighet”.

UNIT4s helt nye VD pratade framtidsplaner på egna konferensen 4VDn Mike tillträdde för bara fyra veckor sedan. Det var därför oerhört roligt för IT-Kanalen att ha en representant på plats på konferensen Connect Ambassador 2019 i Amsterdam och så här snabbt få höra om hans planer för bolaget.

Mike gjorde det klart, både på den öppna konferensen för medarbetare, partners och kunder och nästa dag på presskonferensen, att han är oerhört “taggad” inför uppdraget på UNIT4 som CEO och ser riktigt ljust på företagets framtid som han menar hittills figurerat lite i bakgrunden. Det finns mycket att göra. Idag är tjänster och människor viktiga i företagsvärlden. Upplevelserna står i fokus. Det passar UNIT4 väl. Dessutom ska allt gå fort och med produkterna från bolaget går det att jobba snabbt. Mike vill inledningsvis främst satsa på två marknader, Tyskland och USA. Han vill också tillsätta en ny tjänst, en ekosystemchef som sköter kanalen och får den att växa.

-Jag behöver sätta en ledare i den rollen, sa Mike.

Vill växa med utökat partnernätverk

Han hoppas mycket på kanalen för tillväxt och söker aktivt efter nya partners – men då antagligen enbart inom molntjänster. Molntjänst-partners är helt enkelt mer intressanta. UNIT4 kommer att kunna erbjuda en intressant affärsmodell.

Fokus flyttar till det på UNIT4 som heter “people platform”.

Mike kommer att behålla befintliga tjänster som är “on prem” men satsar samtidigt mest krut på molntjänster som han tror blir de mest intressanta i framtiden.

-Vi måste agera som och känna oss som ett molnföretag, sa Mike. Vi är ett molnföretag som också råkar ha lösningar för “on prem”. Det innebär att vi måste ändra hur vi marknadsför företaget. Vi har bara just startat på den resan. Vi kommer att sälja mer moln än on prem.

Det här är en väldigt stor möjlighet för vår produkt är mycket god, sa han vidare.

Det är ju tidigt nu, sa Mike, men det är viktigt att växa i samarbete med vårt nätverk.

Både moln och “on prem”

Vi kommer inte att jaga kunder att börja använda molntjänster. Somliga är mer mogna för molnet än andra.

De flesta av våra konkurrenter på mellanmarknaden fokuserar på tillverkare. Det är väldigt få andra som fokuserar på exempelvis administration på högskolor och att personalen där ska kunna ge studenter en god digital upplevelse.

UNIT4 gör också lösningar för bland andra offentlig sektor.

Fokuserar på egna plattformen

UNIT4s helt nye VD pratade framtidsplaner på egna konferensen 5När det gäller affären sa Mike att han vill att kunden ska betala mindre för implementeringen och mer för mjukvara.

Mike kan tänka sig att köpa upp andra företag men kommer bara att välja sådana som kan tillföra något till egna plattformen. Man måste kunna åka på samma spår. För att köpa ett företag måste det bidra till UNIT4s tillväxt.

På konferensen visade också Mike att han vet hur UNIT4s produkt Wanda fungerar och gillar den. Wanda är en ganska ny chat bot för exempelvis anställda. Man kan sköta administrativa uppgifter med hjälp av Wanda som att boka resebiljetter och bokföra. Det går att använda Wanda till att kolla saker utanför det egna systemet också, exempelvis be Wanda ta en kreditupplysning.

Wanda har “korrekt” ton

Wanda är trevlig och artig och kan minnas vad man gjort tidigare men använder inte, åtminstone inte i den nuvarande versionen, ett personligt tilltal. Man kanske kan säga att Wanda är lite “korrekt” eller stel när man pratar med den.

Det går att ansluta Wanda till exempelvis Skype på mobilen och ställa frågor. På konferensen kunde alla deltagare själva testa Wanda om de önskade.

I övrigt var det mycket fokus på produkterna Business World, UNIT4s molnbaserade ekonomilösning, och Extension Kit som gör att man kan ansluta egenutvecklade appar till affärssystemet.  Ett par anställda visade hur man kan använda Extension Kit till att på bara några timmar göra ett program som slutför två olika processer i samma applikation.

Mike Ettling är från Sydafrika. Han har jobbat länge med teknologi och som regel i kombination med att fokusera på människor och inom finans.

Nu ser han fram emot att förbättra och få ut UNT4s produkter bättre på marknaden. Kunderna kan få enorma fördelar. Han vill också vidareutveckla arkitekturen i programmen. Det är viktigt att “åka rätt” och det går att åka snabbare. Det går att öka.

Arkitekturen redan bra

En anledning till att Mike tog jobbet, när han såg arkitekturen, plattformen för människor, chat boten, planen inför framtiden, så tyckte han att han såg något unikt. Arkitekturen behöver inte fixas till. Den är redan bra.

-Jag behöver bara ta den och göra mer med den, sa Mike i sitt tal i inledningen. Det är jättespännande.

Mike använde också Wanda, chat boten, live inför besökaren. Det fungerade väl att be en av de andra talarna komma genom att fråga Wanda om han gick att hämta.

Inledningen hölls i en miljö som var stilig och samtidigt avspänd. Besökarna satt tillsammans i vad som liknade ett stort vardagsrum. Det fanns hyllor med prydnadssaker och blommor och trendiga fåtöljer och soffor. En lite annorlunda inramning för en sådan här konferens. En tecknare ritade och skapade en stor minnesanteckning av det som blev sagt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>