UPM väljer HCL Technologies till partner för digital transformation

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) har utsetts till tjänsteleverantör av skogsindustrijätten UPM.

UPM väljer HCL Technologies till partner för digital transformation 1HCL ska tillhandahålla heltäckande IT-transformationstjänster och avtalet löper i flera år.

Avtalet innebär att UPM förnyar sitt avtal med HCL för andra gången sedan 2011. Samarbetet innebär också en utökning av de tjänster som HCL tillhandahåller åt UPM och HCL kommer att samverka med Tieto för leverera heltäckande tjänster i linje med UPM:s strategi för multi-vendor sourcing.

HCL ska hjälpa UPM att flytta fler tjänster till molnet och att förbättra IT-funktionens förmåga att snabbt svara på förändringar i marknaden. HCL ska också implementera att storskaliga arbeten kring modernisering och digital transformation, vilket ska förbättra effektiviteten för UPM:s fler än 19 000 anställda.

Dessutom ska HCL med hjälp av sitt moderna arbetssätt, och sin spetskompetens hjälpa UPM att implementera nya teknologier som AI och chatbots för att därigenom effektivisera interna affärsprocesser.

HCL har arbetat med några av de största företagen i Norden under mer än ett decennium, och hjälp de matt driva strategiska transformationsinitiativ och att å sina affärsmål genom teknologidriven innovation och globala leveransprocesser.