Upplands-Bro är topp tre i landet på digitalisering
Hem Teknik Upplands-Bro är topp tre i landet på digitalisering 2021

Upplands-Bro är topp tre i landet på digitalisering 2021

Publicerat av: Redaktionen

Det blev inte vinst för Upplands-Bro kommun i tävlingen Sveriges digitaliseringskommun 2021 som avgjordes på Kvalitetsmässan i Göteborg under måndagen – men en ärofylld delad andraplats tillsammans med Växjö kommun och en lärorik erfarenhet.

Vann gjorde Sundsvalls kommun.

Kvalitetsmässan är ett forum för verksamhets- och samhällsutveckling inom offentlig sektor. Vartannat år delas priset Sveriges digitaliseringskommun ut till den kommun har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet, skriver Kvalitetsmässan på sin hemsida.

Finalister i denna omgång blev Upplands-Bro, tillsammans med Växjö och Sundsvalls kommuner. På måndagen 2 maj kungjordes vinnaren som alltså blev Sundsvalls kommun. På delad andraplats hamnade Upplands-Bro och Växjö.

Upplands-Bro är topp tre i landet på digitalisering– Digitalisering spelar en viktig roll i utvecklingen av kommunens arbete. Det handlar om att effektivisera våra processer och ge ännu bättre service till alla Upplands-Broare. Att Upplands-Bro ligger i framkant på det här området gör mig både stolt och glad, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommundirektör Ida Texell ser finalplatsen som ett kvitto på att kommunen jobbar med rätt saker.

– Jag är oerhört stolt över att vi tog oss till final och över mina medarbetare. Vi har tillsammans skapat ett klimat med högt i tak, med fokus på innovation och att möjliggöra förbättring. Vi omsätter nya idéer i praktiken och arbetar kreativt med våra digitala verktyg som hjälper oss att bygga ett hållbart samhälle med service och tillgänglighet för alla invånare, säger Ida Texell.

Sveriges digitaliseringskommun arrangeras av Kvalitetsmässan i samarbete med Sveriges kommuner och regioner (SKR), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Regeringskansliet, It & telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>