SHT Smart High-Tech: US Patent office avser att godkänna SHTs patentansökan “Method and arrangement for manufacturing a graphene film”
Hem Teknik US Patent office avser att godkänna SHTs patentansökan “Method and arrangement for manufacturing a graphene film”

US Patent office avser att godkänna SHTs patentansökan “Method and arrangement for manufacturing a graphene film”

Publicerat av: Redaktionen

Den amerikanska patentverket, The US Patent Office (USTO), har utfärdat en underrättelse om att godkänna SHT:s patentansökan om “Method and arrangement for manufacturing a graphene film”.

Patentet stärker SHT:s skydd i grafenfilmtillverkning där grafenfilm är ett ingående material i processen för slutprodukten SHT-GT TIM som har extremt hög kylförmåga i vertikal riktning.

”Beskedet är glädjande då patentet förstärker SHT:s skydd mot konkurrens för produkten GT TIM där grafenfilm kommer vara ett viktigt material i att öka kylförmågan i TIM (Thermal Interface Material) produkter som används i exempelvis processorer och grafikkort. Det är strategiskt viktigt att ha ett brett patentskydd för bolagets teknologier och metoder; inte minst i den viktiga USA-marknaden” säger Thien Laubeck, VD för SHT Smart High-Tech AB

SHT Smart High-Tech: US Patent office avser att godkänna SHTs patentansökan “Method and arrangement for manufacturing a graphene film”

SHT – Thien Laubeck

SHT har genom den patenterade produkten SHT-GT TIM utvecklat ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat ”Thermal Interface Material”, TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion.

SHT:s vision är att bli en globalt ledande leverantör i världen av nanobaserat material och lösningar för applikationer för termisk kylning av elektronik som bidrar till ett hållbart samhälle.

Det ska ske genom en hög grad av automation i kombination med ett unikt och patenterat grafenförstärkt kylmaterial. SHT har en mindre tillverkningsenhet av sin GT-produkt i Göteborg som säljs till företag inom elektronikbranschen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>