Hem Nyheter Utblick: Digitalisering – Fabrikernas utveckling med 5G, digitalisering och risker i en framtid efter Covid-19

Utblick: Digitalisering – Fabrikernas utveckling med 5G, digitalisering och risker i en framtid efter Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

I månadens ”Utblick: Digitalisering” från TCS berättar vi mer om vår omfattande undersökning om hur företag väljer att investera i digital transformation under pandemin och hur AI och molnet kan hjälpa företag att navigera i risker och hot efter pandemin.

Utblick: Digitalisering – Fabrikernas utveckling med 5G, digitalisering och risker i en framtid efter Covid-19 3Du kan även läsa mer om hur 5G möjliggör för fabriker att bli smartare.

En undersökning från TCS visar att stora företag upprätthåller eller ökar sina budgetar för digital transformation under Corona-pandemin

Den globala undersökningen från TCS, med titeln ”Digital Readiness and COVID-19: Assessing the Impact”, visar att 90% av organisationerna behåller eller ökar sina budgetar för digital transformation under pandemin.

Undersökningen baserades på svar från nästan 300 ledande företagsledare från stora företag – 97% av dessa företag har intäkter över 1 miljard dollar och 44% över 10 miljarder dollar – från över 11 olika branscher i Nordamerika, Europa och Asien.

Analysen jämförde organisationer som hade mer avancerade digitala funktioner före pandemin, så kallade ”Ledare”, med de som hade färre digitala funktioner, om några alls, så kallade ”Följare”. Studien visade att färre Ledare (64%) har sett att deras intäkter minskar jämfört med Följare (73%). Dessutom var Ledarna mer säkra på att förutse framtiden där samtliga kunde ge en prognos samtidigt som 10 procent av Följarna sade sig vara osäkra. Dessa framtidsutsikter visade att 74% av Ledarna förväntade sig att intäkterna skulle stabiliseras inom två år, jämfört med 54% av Följarna.

Läs mer om undersökningen och ta del av slutsatserna på https://www.tcs.com/tcs-global-business-impact-study och https://www.tcs.com/business-impact-survey-2020#

Molnet och AI kan hjälpa dig att navigera rätt bland hot och risker efter pandemin

 

Covid-19-pandemin har omdefinierat affärsrisken och många företag tycker att befintliga arbetssätt och lösningar för affärskontinuitet inte räcker till inför ett så mångfacetterat problem som en pandemi.

Det kan vara svårt att få svar på enkla frågor för företag och arbetsgivare. När kan anställda återvända till kontoret? Hur kan arbetsgivaren se till att medarbetarnas hälsa inte är riskerad under arbetet? Om smittspridning skulle inträffa, vilka delar av arbetsplatsen kan hållas öppna och vilka måste stängas? Och, naturligtvis, hur kan ett företag säkra upp sig mot avbrott i arbetet i framtiden?

Företagen som är i framkant när det gäller att hantera sådana omständigheter använder sig av den senaste tekniken för att ta sig framåt.

Artificiell intelligens har visat sig vara ett kraftfullt verktyg för att analysera komplexitet av den här omfattningen. AI kan upptäcka korrelationer, ge insikter och göra förutsägelser och rekommendationer som stöder företagets förmåga att återhämta sig efter en kris likt den vi just nu går igenom.

Genom att kombinera dessa analytiska förmågor med viktiga funktioner som täcker bland annat arbetskraftssäkerhet, operativ motståndskraft och kundengagemang, kan företag få en tydligare bild av hoten som kommer att finnas efter pandemin och på så sätt även kunna hantera dessa med större säkerhet.

För att lära dig mer om hur AI och molnet kan hjälpa företag att navigera bland hot och risker, besök: https://digitaldirections.com/navigating-the-post-covid-19-threat-map-with-cloud-and-ai/

Smart fabrik, smarta möjligheter: Hur 5G driver nya modeller och marknader för telekom

Företag i alla sektorer har möjlighet att dra nytta av de stora förändringar som möjliggörs tack vare AI, automatisering och andra teknikgenombrott i den fjärde industriella revolutionen. En av de viktigaste möjliggörarna för dessa förändringar är 5G.

Till skillnad från tidigare generationer av mobilteknik, som medförde stora framsteg inom konsumentinriktade applikationer, kommer 5G ha sin största inverkan på näringslivet – där 5G möjliggör kommunikation maskin-till-maskin, maskin-till-moln, samt att intelligent analys flyttas närmare de anslutna enheterna i nätets ytterkanter på en helt ny skala.

Dessa enheter kan dela insamlad data som kan användas för beslutsfattande i realtid vilket i sin tur kommer att skapa grunden för utveckling av smarta fabriker, anslutna och intelligenta produkter, smart logistik och mycket mer.

Data kan överföras med högre hastigheter via 5G och kan dessutom hantera större datamängder. Allt från att överföra enorma mängder videodata från exempelvis drönare till möjligheten för en maskin att själv diagnostisera sin egen prestandaförsämring, kommer att bli möjligt.

För teleoperatörer är det viktigt att lyfta blicken för att se varför detta gör 5G till mer än bara en milstolpe i utvecklingen av mobilteknik och kunna ta tillvara på alla de möjligheter som 5G erbjuder.

Läs mer om hur 5G möjliggör smarta fabriker, sammankopplade organisationer och verktyg för samarbete här: https://digitaldirections.com/smart-factory-smart-opportunities-how-5g-is-driving-new-models-and-markets-for-telcos/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>