Utnyttja flera nät parallellt för snabbare och säkrare uppkoppling
Hem Nyheter Utnyttja flera nät parallellt för snabbare och säkrare uppkoppling

Utnyttja flera nät parallellt för snabbare och säkrare uppkoppling

Publicerat av: Redaktionen

På många platser och i olika sammanhang är det dyrt, svårt eller rent av omöjligt att få en tillräckligt snabb och pålitlig Internet-uppkoppling. Viprinet möter sådana utmaningar med sin lösning där flera nät och tjänster kan utnyttjas parallellt för höja bandbredden. Samtidigt förbättras säkerhet och tillgänglighet.

Viprinet har utvecklat en smart lösning som är perfekt i många sammanhang där en snabb och tillförlitlig Internet-uppkoppling behövs. Upp till sex länkar från olika typer av nät kan bindas samman till en enda anslutning för att höja kapaciteten – bandbredden är summan av alla de nät eller tjänster som utnyttjas. Även ett vanligt mobilt bredbandsabonnemang kan användas för att skapa en mycket säker förbindelse med upp till 100 procents tillgänglighet.

vipnet– Det finns många tillämpningar där Viprinets lösning ger mervärden. Ett exempel är vår kund Falck i Danmark som kopplar upp sina ambulanser så att de kan få stöd av specialister för diagnos och behandling redan under färden. Högre säkerhet är ett annat skäl som talar för vårt erbjudande, säger Rob Worrall, försäljningschef för Viprinet i Norden.

Det unika hos Viprinet och företagets patenterade teknik ”WAN bonding” är möjligheten att binda samman olika media- och nätverkstyper till en uppkoppling. Alla slags fasta och mobila datalänkar kan kombineras fritt, exempelvis ADSL , 3G / 4G , satellit och kabel.

Några användningsområden för Viprinets nätverkslösning:

  • Där mobiltäckningen är dålig kan flera operatörers nät och tjänster kombineras för att säkerställa uppkopplingen och minska variationer i bandbredd och fördröjning. Bland annat blir det möjligt att leverera högre och jämnare bandbredd för att erbjuda WLAN ombord på bussar, fartyg eller tåg.
  • Radio- och videosändning från fältet med höga kvalitetskrav. Här kan Viprinet ersätta dyrare och mer komplicerad satellituppkoppling. Ett exempel på användare är Norges största kommersiella radiokanal, P4 Radio.
  • Företag och myndigheter med särskilt känslig information. Eftersom dataströmmen inte bara krypteras, utan också splittras upp och leds olika vägar så skapas ett effektivt skydd mot avlyssning. I många länder används Viprinets lösning inom försvarsmakten.
  • Företagsnät där reservförbindelser krävs för att garantera tillgängligheten. Viprinet kan erbjuda detta till betydligt lägre kostnad jämfört med andra alternativ.

Så fungerar Viprinets lösning

Två nätverksenheter ingår i Viprinets lösning: Multichannel VPN Router respektive Multichannel VPN Hub . Routern än moduluppbyggd och kan kombinera upp till sex WAN-länkar för Internet-uppkoppling. Den finns även i ett kompakt, robust utförande avsett för mobila applikationer. På motsatt sida i nätet placeras Multichannel VPN Hub som finns i två varianter, med kapacitet upp till 2 Gbit/s.

Utnyttja flera nät parallellt för snabbare och säkrare uppkoppling 2

Dataströmmen från det lokala nätverket krypteras av Multichannel VPN Router (ovan till vänster), delas upp och sänds vidare över olika Internet-förbindelser (i detta exempel 2x DSL samt en för mobilt bredband 3G/UMTS). Den krypterade och uppdelade trafiken sammanförs sedan i Multichannel VPN Hub (till höger) placerad i företagets datacenter. Här dekrypteras dataströmmen och återskapas korrekt. Därefter leds trafiken vidare till den tänkta mottagaren via Internet. Trafik som går i motsatt riktning hanteras på samma sätt, då dataströmmen krypteras av Multichannel VPN Hub och dekrypteras av VPN Router.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>