Utsetts till superföretaget – femte året i rad

Endast en tiondels promille av Sveriges bolag lever upp till de uppsatta kriterierna för att ta emot utmärkelsen.

Utsetts till superföretaget - femte året i rad 1Det snabbväxande konsultbolaget Consid utses nu för femte året i obruten följd till Superföretag; en utmärkelse som delas ut av Veckans Affärer och Bisnode. Det är ”Ett solklart styrkebevis” menar Peter Hellgren, vd för Consid.

Huruvida man uppnår kriterierna för att vara ett Superföretag eller ej baseras på företagets ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren, där de ska ha levererat på topp när det gäller tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, finansiering och kapitalstruktur. I år kvalar 641 företag in på listan, som tas fram av Veckans Affärer och Bisnode.

– Det är få förunnat att hamna på listan över svenska Superföretag över huvud taget. Att göra det fem år i obruten följd är en ordentlig bedrift och jag är mycket stolt över att vi lyckats med detta. Det är ett solklart styrkebevis för oss, menar Peter Hellgren, vd för Consid.

Sedan starten 2005 är det 140 procent fler bolag som klarar de tuffa kriterierna, dock utgör dessa fortfarande endast en tiondels promille av Sveriges 430 000 bolag som analyseras varje år. Av dessa bolag är det endast 24 som blivit premierade Superbolag i fem år.

– Jag är övertygad om att det är vår entreprenöriella ådra i kombination med en bibehållen mycket god företagskultur som ligger till grund för den positiva utveckling vi är mitt uppe i. Det är otroligt glädjande att vi tack vare detta premieras i form av denna prestigefyllda utmärkelse, menar Hellgren.

Consid har sitt säte i Jönköping, det är endast 6 IT & Elektronik-företag någonsin i historien som fått utmärkelsen 5 år i rad.

Hur arbetet med listan går till: Klicka på här