Valmet väljer Wipro: Globala jättar inleder samarbete

Vad gör ett globalt företag när de behöver byta ut sina gamla affärskritiska affärssystem mot nya moderna lösningar?

Valmet väljer Wipro: Globala jättar inleder samarbete 1De försöker hitta en global partner som kan hjälpa dem att hantera processen.

Valmet, den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin., behövde hjälp.

En av de utmaningar som företaget måste klara av är att bli världsbäst på processer och kundservice. Beslutet att byta ut det gamla befintliga ERP-systemet mot det mer tidsenliga Infor LN var därför helt logiskt. Valmet behövde förnya sig och byta till en helt ny lösning.

För att kunna nå sin fulla potential på världsmarknaden behövde Valmet därför en partner som kunde ge stöd åt företaget och dess mer än 12 000 anställda. Det självklara valet föll på Wipro.

“För oss var det allra viktigaste att hitta en partner med kompetens inom processoptimering. Vi behövde verkligen en partner som kunde hjälpa oss hantera övergången från de gamla ERP-systemen till moderna lösningar som svarar mot framtidens krav”, säger Janne Puustinen, informationschef på Valmet.

Wipro har fungerat som en professionell och pålitlig partner för Valmet i övergången till att bli ett modernt företag som använder den senaste tekniken. Medan Wipro driver övergången till Infor LN framåt med full styrka, kan Valmet fokusera på sina kunder och sin affärsverksamhet. Wipro kommer också att hjälpa till med både större och mindre strukturella förändringar som Valmet behöver göra framöver.

I det ursprungliga avtalet mellan Wipro och Valmet skulle Wipro övervaka Valmets applikationshantering, men eftersom det strategiska samarbetet gav så gott resultat, har företagen nu utökat samarbetet så att Wipro också kommer att ansvara för Valmets datamigrering och systemtestning.