Var och när är internet nere?
Hem LeverantörCISCO Var och när är internet nere?

Var och när är internet nere?

Publicerat av: Redaktionen

När allt mer av arbetet sker både globalt och digitalt blir informationsflödena allt mer komplexa, och verksamheter i Sverige kan påverkas enormt av digitala störningar och driftstopp i helt andra delar av världen.

Cisco-ägda ThousandEyes lanserar nu nya tjänster som hjälper till att hålla koll på den egna infrastrukturen – och på hela världens internet.

De nya tjänsterna visades upp i samband med Cisco Partner Summit. ThousandEyes, ett bolag som sedan 2020 är helägt av Cisco, specialiserar sig på övervakning och analys av nätverk och digital infrastruktur.

De nya tjänsterna är tänkta för företag och offentliga aktörer som behöver få överblick över sin infrastruktur för att kunna förutse och förebygga problem. Med den snabba flytten ut i molnet har den digitala vägen mellan den enskilda medarbetaren, applikationen och arbetsgivaren blivit oerhört komplex. Under en enda process kan data flyttas mellan en mängd olika datacenter i flera länder. Därför är det ofta svårt, tidsödande och kostsamt att felsöka oväntade driftsproblem – de kan lika gärna finnas i det egna datacentret som i en server på andra sidan jorden.

Det nya, hybrida arbetslivet som växer fram i spåren av pandemin där fler även i framtiden förväntas jobba hemifrån, gör nätverket ännu mer komplext.

Var och när är internet nere?

Todd Nightingale, EVP och GM, Cisco Enterprise Networking & Cloud

”Cisco har länge varit ledande inom nätverk, säkerhet och samarbete, och det ger oss unika förutsättningar att lösa utmaningar och problem för det hybrida arbetslivet, från början till slut. Överblickbarhet i applikationer och nätverk som ligger utanför IT-avdelningens kontroll har blivit en kritisk framgångsfaktor för att stödja hybridarbete”, säger Todd Nightingale, EVP och GM, Cisco Enterprise Networking & Cloud.

Huvudnyheten är tjänsten Application Outages som läggs till i ThousandEyes tjänstepaket Internet Insights. Den ger en komplett och skräddarsydd bild av driftstörningar i verksamhetens infrastruktur – vilka applikationer som slutar fungera och felkällor, och slå larm till tjänsteleverantören – ofta innan problemet ens har blivit allmänt känt. Data baseras på ThousandEyes egna mätverktyg som läser av miljarder . Sedan tidigare finns tjänsten Network Outages som specifikt bevakar driftstörningar i nätverk, och tillsammans ger paketet en tydligare bild än någonsin av hur dina digitala arbetsverktyg mår – både infrastrukturen och arbetsverktygen.

Den öppna tjänsten Internet Outages bevakar internetinfrastrukturen i realtid baserat på öppna källor över hela världen, och ger kontinuerlig information om störningar under de senaste 24 timmarna, uppbackat med data och statistik.

”Vi har fått mängder med frågor från företag, analytiker och andra olika parter som vill få bättre förståelse för global internethälsa i dessa svåra tider. Vår Global Internet Outages-karta ger både företag och konsumenter en pålitlig källa baserad på faktisk internettelemetri, istället för rykten, för att hjälpa dem att förstå vad som händer på Internet – när som helst”, säger Mohit Lad, ThousandEyes vd och medgrundare.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>