Varannan småföretagare jobbar mer än 40 timmar i veckan

För Sveriges småföretagare väntar långa arbetsveckor när vardagen drar igång igen efter sommarsemestern.

Varannan småföretagare jobbar mer än 40 timmar i veckan 1Så många som varannan småföretagare jobbar mer än 40 timmar i veckan, visar en färsk undersökning från mjukvaruleverantören Visma.

– Småföretagare brinner för sina verksamheter, kunder och leverantörer, och det gör att många jobbar väldigt mycket. De har dessutom ofta inte några anställda att delegera till, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

En ny undersökning från Visma visar att så många som varannan småföretagare i Sverige, 49 procent, lägger ner mer än 40 timmar på sitt företag under en genomsnittlig arbetsvecka. Var femte småföretagare, 19 procent, har arbetsveckor som är 50 timmar långa eller mer.

– Tack vare dagens teknik har det aldrig varit enklare att starta och driva företag. Vi vet att allt fler småföretagare anammar mer moderna arbetssätt som sparar tid, minimerar risken för fel, och underlättar en bättre balans mellan jobb och fritid, säger Boo Gunnarson.

I Sverige finns omkring en miljon registrerade företag. Av dessa är den stora merparten, 96 procent, små företag med upp till nio anställda.