Hem Nyheter Varbergs kommun effektiviserar med modern serverarkitektur från Dell Technologies

Varbergs kommun effektiviserar med modern serverarkitektur från Dell Technologies

Publicerat av: Redaktionen

Den halländska kommunen, med 63 000 invånare, har vuxit kontinuerligt de senaste åren – något som ställer höga krav på en välfungerande it-infrastruktur.

Varbergs kommun effektiviserar med modern serverarkitektur från Dell Technologies 2

Rosita Ahlstedt, enhetschef för it-service på Varbergs kommun

Genom Atea har man tecknat avtal kring en ny lagringsmiljö, som inkluderar en modern serverarkitektur från Dell Technologies.

– Verksamhetens krav på digitalisering växer, och med samma antal resurser på it-avdelningen är det viktigt att automatisera och förenkla vår drift. Vi ville även vara mer flexibla och börja erbjuda fler molnbaserade funktioner, det kan vi nu med denna nya hyperkonvergerade lösning, säger Rosita Ahlstedt, enhetschef för it-service på Varbergs kommun.

Med en hyperkonvergerad infrastruktur samlas lagring, nätverk och beräkningskapacitet i en och samma lösning. Det innebär stora möjligheter till prestandaförbättringar och besparingar inom såväl pengar som tid – till skillnad mot äldre system behöver it-avdelningen inte lägga tid på att underhålla tre separata lösningar och säkerställa att kommunikationen dem emellan fungerar som den ska. Hyperkonvergerat underlättar dessutom implementeringen av moderna lösningar som virtualisering, mjukvarudefinierad lagring och anpassning till molntjänster.

Kommunens nya lösning gör att invånarna får bättre service samtidigt som kostnaderna blir lägre. Dessutom blir hanteringen av it-miljön enklare för det lilla teamet bestående av fem personer. Nästa steg är att implementera det nya operativsystemet Microsoft Server 2019.

– Alla våra program är 25 procent snabbare nu, så våra interna användare är mer produktiva och kan erbjuda bättre service till våra kommuninvånare. Dessutom tar det endast en timme att utföra programvaruuppgraderingar som tidigare tog fyra timmar. Ett konkret exempel har vi inom socialförvaltningens system, som blivit mindre sårbart tack vare att nedtiden vid uppgraderingar minskat, säger Rosita Ahlstedt.

Förbättringarna har kommit bland annat genom att använda Dell EMC S2D Ready Nodes och Microsoft Azure HCI.

Varbergs kommun har idag betydligt högre överföringshastigheter än tidigare –dessutom har man kortat ner svarstiden på lagringslösningen från 15 millisekunder till 0,1 millisekunder.

– Genom att vi på Dell Technologies gör det slitsamma jobbet med att testa och validera infrastruktur för moderna, automatiserade och hyperkonvergerade it-plattformar som Azure HCI, reducerar vi riskerna för företag och organisationer och gör det enklare att ta steget in i 20-talet. Vi gör helt enkelt det vi är bäst på så att kunderna kan fokusera på det som de är bäst på – i det här fallet att ge bästa möjliga service till sina kommuninvånare, säger Mathias Engstrand, ansvarig för enterpriselösningar på Dell Technologies Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>