Vaultspeed får in 3,6 miljoner euro i en serie A-runda för att öka tillväxttakten med lösning för automatisk datalagring
Hem Nyheter Vaultspeed får in 3,6 miljoner euro i en serie A-runda för att öka tillväxttakten med lösning för automatisk datalagring

Vaultspeed får in 3,6 miljoner euro i en serie A-runda för att öka tillväxttakten med lösning för automatisk datalagring

Publicerat av: Redaktionen

Vaultspeed, ett belgiskt SaaS-företag, specialiserat på lösningar för automatisk datalagring, har slutfört en serie A-runda värd 3,6 miljoner euro med Fortino Capital Partners.

Vaultspeed får in 3,6 miljoner euro i en serie A-runda för att öka tillväxttakten med lösning för automatisk datalagring

Piet De Windt, le CEO (à gauche) et Dirk Vermeiren, le CTO de Vaultspeed.

Företaget grundades för två år sedan av Piet De Windt och Dirk Vermeiren med stöd av Cronosgruppen, som fortfarande deltar genom sin startup-fond CoFoundry.

Vaultspeeds programvara för automatisk datahantering hjälper dataansvariga genom att accelerera och automatisera hela livscykeln (utformning, uppbyggnad och underhåll) för deras datavalv. Datavalvstekniken är en innovativ strategi för att samla företagsdata för företagsanalytiker som i realtid levererar det underlag som företagsledare måste ha för att kunna fatta sina beslut.  Det är här Vaultspeed kommer in.

Dirk Vermeiren är CTO i Vaultspeed: “Samtidigt som verktyget garanterar kvalitet och enhetlighet automatiseras integreringen av data från flera olika källor i datavalvet och gör den tillgänglig för ytterligare analyser i företaget som helhet. Detta är vad alerta affärsledare behöver för att snabbare komma ut på marknaden, förenkla processer och minska projektrisker.”

Vaultspeeds kundbas sträcker sig från Kalifornien (hälso- och sjukvårdsnämnden i Santa Clara County) via Europa till Japan (Olympus). Det allt större antalet mikrotjänster som driver på ökningen av distribuerade datakällor, övergången till molntjänster, större datavolymer, ökad förändringstakt och bristen på kvalificerad personal tvingar organisationer att reagera snabbare och smartare, vilket ökar efterfrågan på automatiska lösningar för datalagring.

Vaultspeed undertecknade nyligen ett globalt avtal med det japanska multinationella företaget Olympus som tänker bygga regionala och globala plattformar för dataintegrering för att kunna utnyttja sina företagsdata snabbare och bättre och förstärka sina kunddrivna lösningar för medicin-, livsvetenskap- och industriföretag.  Genom att ta med Vaultspeed i processen kan Olympus nu få snabbare och mer integrerad översikt över sina SAP- och icke-SAP-data, något som inte var möjligt tidigare.

Duco Sickinghe är Managing Partner på Fortino Capital: “Vi har sett ett snabbt ökande intresse för datavalv under de senaste åren, så det ska verkligen bli spännande att hjälpa Piet De Windt (CEO) och Dirk Vermeiren (CTO) att växa ännu snabbare. Vaultspeeds verktyg för automatisk datalagring spelar en avgörande roll för att hjälpa kunderna bli effektivare, samtidigt som det uppfyller strikta krav på tidsstämpling, reviderbarhet och spårbarhet.”

Wim Bijnens är partner i CoFoundry: “Vi har sett hur Vaultspeed har utvecklats från idé till prototyp till konceptvalidering hos några av våra viktigaste kunder i Belgien. I dag står Vaultspeed redo att skala upp och leverera mervärde åt ledande företag över hela världen. Vi är entusiastiska och övertygade om att Vaultspeed har en fantastisk framtid. Därför gläder vi oss åt stödet från Fortino Capital i denna spännande tillväxtfas.”

Tack vare den extra finansieringen kan Vaultspeed expandera sin verksamhet och investera i sin marknadsledande produkt för att betjäna och utöka sin internationella kundkrets. Piet De Windt är CEO för Vaultspeed: “Vaultspeeds molnbaserade produkt är plattformsagnostisk och kan köras med de viktigaste verktygen i ekosystemet för dataintegrering. Vår strävan är att erbjuda våra kunder bästa tänkbara mervärde och teknik genom att utnyttja vårt starka och växande ekosystem av samarbetspartner. Vi gläder oss åt att Fortino Capital nu är med ombord och ser fram emot att tillsammans gå in i nästa fas i Vaultspeeds utveckling.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>