Veeam förenklar försäljning i molnet

veeam-on-2015-view

Las Vegas // Under Veeams partner- och kundträff i Las Vegas under veckan handlade en av de stora lanseringarna om säkerhetskopiering i molnet. Nyheten kallas Managed Backup Portal for Service Providers och ska förenkla leveransen av tjänster kring säkerhetskopiering och även erbjuda ”nya vägar till marknaden”, som Veeam-representanter formulerade det.

”Måste vara mer strategiska”

– Leverantörer av it-tjänster står inför många utmaningar under 2015 och framåt. För att möta dem på ett bra sätt behöver de sälja den tredje plattformen, alltså moln, analys, mobil och social. De måste vara mer strategiska i förhållande till sina kunder och de måste ta till sig den nya konsumtionsekonomin, sa Darren Bibby, analytiker på IDC.

– En central, positiv förändring de kan göra är att erbjuda managerade molnlösningar.

Ratmir Timashev, CEO Veeam.
Ratmir Timashev, CEO Veeam.

Veeams CEO Ratmir Timashev framhöll att allt fler företag vänder sig till service providers för att få hjälp med lösningar för tillgänglighet, där säkerhetskopiering och återställning ingår.

– Med Managed Backup Portal for Service Providers ger vi våra partner tillgång till nya affärsmöjligheter. Det är en win-win för hela Veeams ekosystem, sa han och pekade på tre delar som stöd för sitt uttalande.

Det är enkelt att sätta upp nya kunder.

Enkel övervakning och hantering på distans. Bland annat krävs ingen VPN för uppkoppling.

Multi-tenant-portal. Leverantören ser alla sina kunder på samma ställe, med status på säkerhetskopior och nyttjat utrymme, tillsammans med faktureringsuppgifter.

Den nya portalen blir tillgänglig genom Microsoft Azure Marketplace under första kvartalet 2016.

Post Comment