Hem NyheterMolntjänster Veeam intensifierar satsningen på datahantering i molnet

Veeam intensifierar satsningen på datahantering i molnet

Publicerat av: Redaktionen

Veeam Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för effektiv datahantering i molnet, har passerat en miljard dollar i årlig försäljning.

Veeam intensifierar satsningen på datahantering i molnet 3Företaget blir därmed det senaste i raden av framgångsrika mjukvaruföretag som lyckas nå den milstolpen. Under framgångsresan har företaget attraherat fler än 350 000 kunder och det tillkommer fler än 4 000 nya varje månad. På konferensen VeeamON 2019 i Miami, berättar Veeam hur företaget ska intensifiera sin satsning inom effektiv datahantering i molnet (Cloud Data Management) för fortsatta framgångar på marknaden.

– Veeam skapade marknaden för backup-lösningar för VMware och har dominerat den under det senaste decenniet. Det var den första fasen i företagets resa och jag är glad att vi nu nått milstolpen en miljard dollar, inte minst då jag 2013 förutspådde att vi skulle göra det inom de kommande sex åren, säger Ratmir Timashev, Co-Founder och EVP Sales & Marketing på Veeam.

– Nu sker dock stora förändringar på marknaden. Backup är fortfarande affärskritiskt, men kunder bygger nu hybridmoln baserade på AWS, Azure, IBM och Google, och de behöver mer än bara backup. För att fortsätta vår framgångsresa måste Veeam anpassa sig till den nya situationen. Med fler än 60 000 kanal- och servicepartners och teknologipartners som Cisco, HPE, NetApp, Nutanix och Pure Storage har Veeam positionerat sig inom effektiv datahantering i molnet vilket blir avgörande för nästa marknadsfas. Vår vision och vår strategi för hybrida moln är anpassad för att Veeam ska fortsätta sin svårslagna framgångsresa.

Under det senaste decenniet har Veeam varit ledande på marknaden för lösningar för backup, återställning och replikering av data.

Inledningsvis fokuserade företaget på servervirtualisering för VMware-miljöer och under de senaste åren har satsningen utökats till att även omfatta integration med ett flertal hypervisors, fysiska servrar och användarklienter tillsammans med SaaS-baserade workloads. Dessutom har Veeam ingått partnerskap med ledande moln-, lagrings-, och applikationsföretag för att därigenom erbjuda den mest robusta plattformen för effektiv datahantering i molnet.

–  Ett starkt partnerfokus och förmågan att anpassa sig till marknaden har varit avgörande för Veeams framgångar hittills och de utgör även grunden för nästa fas i marknadssatsningen. I januari lanserades Veeam Availability Suite™ 9.5 Update 4, med nya funktioner som förenklar migration till molnet, backup för applikationer byggda för molnet, kostnadseffektivt dataskydd, flexibel licensiering för molnlösningar, ökad säkerhet och lösningar som gör det enklare för tjänsteleverantörer att implementera Veeam-baserade lösningar. Nu lanserar företaget även with VeeamTM , vilket är en satsning som omfattar partnerskap med ledande företag inom lagring och HCI. Syftet är att erbjuda kunder heltäckande andrahandslagring som kombinerar Veeams mjukvara med ledande lagrings- och HCI-infrastruktur. Gemensamma lösningar har redan lanserats med ExaGrid and Nutanix.

–  Vi har alltid satsat hårt på våra partnerskap för att våra kunder ska få ut bästa möjliga värde. Tillsammans med våra lagrings- och molnpartners erbjuder vi flexibilitet och valmöjligheter till kunder av varierande storlek. Det nya partnerprogrammet with Veeam sammanfattar denna approach på ett bra sätt, och strategin ska hjälpa oss att fortsätta att utveckla vår ledande position, säger Timashev.

Företagets förmåga att löpande förändra och utveckla sig i linje med marknadens utveckling, att förstå målgruppen, att vara innovativa och att med precision analysera hur marknadens förändringar påverkar kunderna har gjort att Veeam kunnat etablera sig som ledare på marknaden för effektiv datahantering i molnet – en marknad som värderas till 15 miljarder dollar under 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>