Veeam köper Kasten för att erbjuda snabbare införande av skydd av Kubernetes-baserade workloads on-premise och över multi-cloud-miljöer

Veeam Software, det ledande företaget för backup-lösningar för Cloud Data Management, meddelar att företaget har köpt Kasten, marknadens ledande företag inom backup och Disaster Recovery för Kubernetes-lösningar.

Veeam köper Kasten för att erbjuda snabbare införande av skydd av Kubernetes-baserade workloads on-premise och över multi-cloud-miljöer 1Uppköpet sker via en kontant- och aktiebaserad transaktion värderad till 150 miljoner dollar. Enligt 451 Research, vilka är en del av S&P Global Market Intelligence, anger nära tre fjärdedelar av alla företag att de använder eller planerar att använda Kubernetes inom de kommande två åren.

Veeam tror att detta skapar en betydande möjlighet för framtidens dataskydd. Uppköpet understryker Veeams strävan att stödja sina kunder i deras förändringsresor mot att skapa framtidssäkra arkitekturer. Uppköpet innebär att Veeam integrerar Kasten med sin marknadsledande plattform för Cloud Data Management, vilken är utformad för att ge ett modernt dataskydd som kraftigt förenklar företags datahantering.

“Containers i microservice-arkitekturer är en grundsten för många molnbaserade applikationer. Att skydda och återställa container-baserade miljöer skiljer sig från virtuella miljöer. Kombinationen av Veeam och Kasten kan göra det möjligt för företag att skydda och återställa Kubernetes- och molnbaserade container-applikationer tillsammans med virtuella och fysiska workloads från ett enskilt ramverk för cloud data management. Båda företagen omfattas av Insight Partners portfölj, och Veeam är redan partner med Kasten för att erbjuda applikations-baserat container-dataskydd. Uppköpet är ett naturligt nästa steg. Kombinationen Kasten och Veeam är väl positionerad för att möta de flesta behoven inom dataskydd och återställning av data för multi-cloud-miljöer,” säger Phil Goodwin, research director på IDC.