Hem Nyheter Veeam lanserar ny AWS-Native backup- och återställningslösning i AWS Marketplace

Veeam lanserar ny AWS-Native backup- och återställningslösning i AWS Marketplace

Publicerat av: Redaktionen

Veeam Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management, tillkännagav idag lanseringen av nya Veeam Backup for Amazon Web Services (AWS), samt att den kostnadseffektiva och säkra molnbaserade lösningen Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) kommer att finnas tillgänglig på AWS Marketplace.

Veeam lanserar ny AWS-Native backup- och återställningslösning i AWS Marketplace 2

Ratmir Timashev, Co-Founder and Executive Vice President of Veeam Veeam

Veeam Backup for AWS, en punktlösning för backup av AWS till AWS med kraftfull återställningfunktionalitet, finns tillgänglig i AWS Marketplace i gratis- och betalversioner.

Produkten är nu även integrerad med Veeams flaggskeppsprodukt Veeam Backup & Replication, vilket gör det möjligt för Veeam-användare att hantera alla sina data, oavsett om de finns i molnet, virtuellt eller fysiskt, inom samma plattform. Som en del av företagets Diamond-sponsring av pågående AWS-eventet re:ivent i Las Vegas, kommer Veeam att visa upp den nya lösningen för första gången, och demonstrera dess användarvänliga, kraftfulla och kostnadseffektiva backup- och återställningsfunktioner för AWS-Native workloads.

Dataförluster kan inträffa oavsett om de lagras lokalt eller i molnet. En ny Veeam-undersökning visade att 53 procent av kunderna uppger handhavandefel eller oavsiktlig radering som främsta orsak till dataförluster. Det är i slutändan kundens ansvar att se till att deras data skyddas.

Veeams nya backup-lösning för AWS, som har utformats specifikt för AWS, tillför samma enkelhet, flexibilitet och tillförlitlighet till den AWS-nativa backup-lösning som låg bakom Veeams senaste branscherkännanden.

Veeam positionerades nyligen som ledare i 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions, samt utsågs även som ledare i Forrester Wave. Den nya lösningen gör det ännu enklare för kunder och leverantörer av molntjänster att naturligt skydda, hantera och återställa sina AWS-workloads. Veeam erbjuder flexibiliteten att kunna lagra och återställa data i samma moln (cross-region eller cross-account),  lokalt eller i någon annan Veeam-stödd miljö, såsom VMware V-Sphere, Microsoft Hyper-V eller Nutanix AHV.

– Att skydda data är inte bara viktigt för företagets tillgänglighet, utan även för att upprätthålla konkurrensfördelar, efterleva lagar o regler, samt bevara varumärkets rykte. Då molnet ger betydande affärsfördelar, måste IT-beslutsfattare fortfarande vidta direkta åtgärder för att skydda kritiska data och möjliggöra kontinuitet i händelse av driftstopp, katastrofer eller cyberattacker, säger Ratmir Timashev, Co-Founder and Executive Vice President of Sales & Marketing på Veeam. Veeams senaste molnbaserade lösning, Veeam Backup för AWS, tillgänglig som en punktlösning i AWS Marketplace och nu integrerad i Veeam Backup & Replication-produkten, stärker inte bara vårt engagemang för att vara ledande inom Cloud Data Management, utan utökar dessutom det Veeam-drivna dataskyddet till AWS-kunder, vilket gör det enkelt för kunder att införskaffa och titulera lösningen med samma API:er och prenumerationsmodell som används för annan mjukvara.

Veeams nya backup-lösning för AWS erbjuder användarvänlighet, med nyckelfärdig distribution via AWS Marketplace, medan kraftfulla återställningsfunktioner levereras med lösningar för t ex återställning på filnivå för ursprungliga snapshots och Veeam-säkerhetskopiering. Cloud Backup Cost Estimator är branschen första inbyggda verktyg, utformat för att ge kunderna bättre kostnadskontroll och besparingar genom att simulera policyavgifter för att undvika orimliga kostnader innan påbörjad säkerhetskopiering.

För Veeam-kunder, kommer integration med Veeam Backup & Replication ™ att möjliggöra kontroll över deras molndata, genom att skydda och hantera AWS-säkerhetskopior tillsammans med deras övriga molnbaserade, virtuella och fysiska data.

Ytterligare fördelar inkluderar:

  • AWS-Native backup och kraftfull återställning – Samma pålitliga lösning för lokalt baserad säkerhetskopiering skyddar nu AWS-workloads. Byggt för molnbaserade workloads med stöd för native snapshots och Veeam-backups. Kostnadsoptimerad för långsiktig datalagring i Amazon Simple Storage Service (Amazon S3).
  • Hybrid mobilitet – Flexibel och utan molninlåsning, återställer eller migrerar alla sorters lokalbaserade workloads direkt till AWS och återställer filer eller data från AWS tillbaka till den lokalt baserade destinationen, eller till vilken annan Veeam-stödd miljö (ex. VMware V-Sphere, Microsoft Hyper-V, Nutanix AHV) som helst.
  • Lägre hanteringskostnader – Hjälper kunder att hantera, säkerhetskopiera och återställa alla workloads från ett enda gränssnitt.
  • Molnfärdig överförbar licensiering – Överför workloads över molnmiljöer med en Veeam Universal-licens (VUL), som flexibel följer din workload.

– Moderna organisationer är nu hybrida och använder publika moln för produktionsapplikationer, säkerhetskopiering och återhämtning efter katastrofer i de främsta användarfallen. Vår forskning visar att nästan vartannat företag idag använder AWS, vilket gör dess nya uppsättningar inbyggda möjligheter av Veeam till ett utmärkt sätt för IT-proffs och tjänsteleverantörer att ytterligare förena sina skydds- och återställningsmöjligheter av datatillgångar, oavsett var de befinner sig och utan att behöva tumma på vare sig servicenivåer eller användbarhet, säger Christophe Bertrand, senior analyst på ESG

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>