Veeam lanserar nya Backup-lösningar för Microsofts moln

 Veeam Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management, lanserar beta-versionen av Veeam Backup for Microsoft Office 365 v4.

Veeam lanserar nya Backup-lösningar för Microsofts moln 1Samtidigt meddelar företaget att at besökare på eventet Microsoft Ignite 2019 in Orlando kommer att få se en förhandsvisning av en helt molnbaserad lösning för Microsoft Azure kallad Veeam Backup for Microsoft Azure. De nya lösningarna ligger i linje med förtegets molnstrategi och ger Microsoftanvändare ytterligare dataskydd, skalbarhet och ökad kontroll över sina molnbaserade data.

Med Office 365, ansvarar Microsoft för att den infrastruktur Office 365 körs på, medan backup och datahantering är kundens ansvar. Nya Veeam Backup for Microsoft Office 365 v4 omfattar en färdig integration till Microsofts Azure Blob Storage, vilket ger företag som kör Office 365 på Azure ett kostnadseffektivt, skalbart och säkert alternativ. I den nya versionen finns också förbättringar av backup-stödet för Microsoft SharePoint och OneDrive for Business.

Veeam Backup för Microsoft Azure är utformat för att det ska vara enkelt att hantera och enkelt att införa via Microsoft Azure Marketplace. Samtidigt erbjuder lösningen kraftfulla och enkla verktyg för återläsning av Azure-snapshots, filer samt Veeam-backuper. Dessutom omfattar lösningen marknadens första inbyggda verktyg för att kunna uppskatta kostnader för datahantering i molnet, vilket ger bättre kostnadskontroll, samt integration med Veeam Backup & Replication, vilket ger kunder möjlighet att ta kontroll över sina data genom att skydda och hantera Azure-backuper parallellt med att de skyddar sina molndata, virtuella data och fysiska data.

  • Med en tillväxt på 114% jämfört med förra året är Veeam Backup for Microsoft Office 365 fortsatt den snabbast växande produkten någonsin för Veeam, säger Ratmir Timashev, medgrundare Executive Vice President of Sales & Marketing på Veeam. Behovet av backup och dataskydd är minst lika aktuellt för SaaS-lösningar som det var när all data hanterades on-premise. Veeam Backup for Office 365 möter detta behov, vilket understryks av den snabba tillväxten för Azure som vi ser hos våra kunder och vi är glada att bygga vidare på vårt arbete med Microsoft genom att erbjuda en helt molnbaserad backup-lösning som är särskilt utvecklad för Azure.

Nya Veeam Backup for Microsoft Office 365 v4 gör det enkelt för IT-beslutsfattare på företag som föredrar att lagra sina Office 365-backuper i Azure att införa en lösning som är optimerad för molnet. Några av fördelarna är:

  • Minskade kostnader med objektbaserad lagring där kunden enbart betalar för det som används.
  • Obegränsad skalbarhet med obegränsad lagringskapacitet.
  • Förenklad införandeprocess i publika moln utan komplexa planeringsprocesser.

Som en Gold Microsoft Partner arbetar Veeam för att öka värdet av Microsoft-investeringar världen över, vilket understryks av den kommande releasen av Veeams Azure-baserade dataskyddslösning. En förhandsvisning på Microsoft Ignite visar att Veeam-kunder snart kommer att kunna utöka Veeam Backup & Replication för att skydda Azure-baserade processer med funktioner som:

  • Helt molnbaserat dataskydd särskilt utformat för Microsoft Azure, med stöd för backup och optimerat för långsiktig datahantering i Microsoft Azure Blob.
  • Återläsningsfunktionalitet, inklusive återläsning på filnivå av native snapshots och Veeam-backuper, samt möjlighet att återställa till ett on-premise datacenter eller annan miljö som stöds av Veeam.
  • Kostnadsbesparingar med marknadens första verktyg för att uppskatta kostnaden för att hantera data i molnet, samt möjlighet att simulera policyändringar för att undvika onödiga kostnader innan användare startar sin backup.

Veeam Backup for Microsoft Azure, både i gratis- och betalversion, är tillgänglig för enkelt införande via Azure Marketplace. Backuper från Veeam Backup for Microsoft Azure kan hanteras med Veeam Backup & Replication och integreras med Veeams nya licensmodell Universal License.

  • Microsoft har en relation med Veeam som sträcker sig långt bak i tiden, säger Tad Brockway, corporate vice president för Azure, Storage, Media och Edge, Microsoft Corp. Vi stödjer Veeams innovationer, inklusive Microsoft Office 365 och Veeam Backup for Microsoft Azure. I takt med att molnbaserad lagring blir allt mer populärt som backup-strategi, kan Veeams stöd för Azure Blob Storage göra det möjligt för företag att eliminera lagring on-premise, vilket ökar tillgängligheten, minskar kostnader och snabbar på våra kunders flytt till molnet.

Veeam på Microsoft Ignite

Veeam är en Platinum-sponsor och finns vid monter #1133 på Microsoft Ignite där företaget visar live-demonstrationer av nya Veeam Backup for Microsoft Office 365 v4 och erbjuder en förhandsvisning av Veeam Backup for Microsoft Azure.

Pris och tillgänglighet

Veeam Backup for Microsoft Office 365 public beta blir allmänt tillgänglig från slutet av 2019. Kunder kan ladda ner betaversionen här och kan välja att bli uppmärksammade på när version 4 är tillgänglig: https://www.veeam.com/backup-office-365-v4-beta.html.