Veeam-partner: så driver nya versionen av Cloud Connect affärer

Veeams nya version av Cloud Connect-plattformen blir ett lyft, särskilt för enterprise-marknaden, spår Atea Danmarks Karsten Dreyer Lund och deras lokala samarbetspartner any.cloud. Vi fick en pratstund med dem under VeeamON 2015 i Las Vegas.

Vi träffade två synnerligen nöjda partner under VeeamON 2015. Det var Atea Danmark och any.cloud, som också samarbetar kring vissa tjänster. Som majoriteten av deltagarna under eventet snarast hyllade de den största nyheten i Veeams nya version av Cloud Connect. Inte bara för att det var ”innovativt”, utan främst för att de båda ser stora möjligheter att göra fler affärer kring det.

imagesULZ7QD1V– I och med version 9 blir det mycket enklare att erbjuda inte bara backup as a service utan också disaster recovery as a service (DRaaS). Det passar oss mycket bra eftersom vi just nu lägger mycket energi på att vrida vårt och marknadens fokus åt det hållet, säger Ateas Karsten Dreyer Lund.

any.cloud, också en dansk aktör för övrigt, håller med Karsten Dreyer Lund men framhåller också att den nya versionen överlag var goda nyheter.

any cloud 1

– Ofta brukar en ny version från en leverantör inte innehålla särskilt mycket nytt som verkligen ökar värdet, men det här var ett undantag, säger any.clouds CEO Gregor Frimodt-Möller.

Han bekräftar också den bild som EMEA-chefen Olivier Robinne gav oss tidigare, att Veeam är på väg att lyfta sig över SMB-segmentet. Eller rättare att utöka sin försäljning över det segmentet.

– Vi ser att allt fler av våra kunder är enterprise-företag och med tanke på hur Veeam utvecklar sina produkter, med version 9 som ett bra exempel, kommer de att locka allt fler. I synnerhet möjligheten att enkelt kunna erbjuda disaster recovery som tjänst är något som i sig lär uppskattas av många storföretag, säger Karsten Dreyer Lund.

Så hur är Veeam som partner? Båda lyfter snabbt två egenskaper: teknologin och produkterna tillsammans med ett bra fokus på relationer.

– De har bra produkter och de har folk som faktiskt kan produkterna, och det är inte alldeles självklart hos alla leverantörer, säger Karsten Dreyer Lund.

Att de två numera samarbetar, och sitter här tillsammans, är också ett resultat av partnerskapet med Veeam. Någon där såg helt enkelt att any.cloud och Atea Danmark skulle kunna ha nytta av varandra och kopplad ihop dem.

– Så sättet de hanterar relationer på, att de bryr sig om partner och hjälper dem att bli framgångsrika både generellt och i specifika affärer, är något som jag uppskattar, säger Karsten Dreyer Lund.

 

 

atea1
Höger i bild ser vi Atea Danmarks Karsten Dreyer Lund samt Any.Clouds CEO Gregor Frimodt-Möller till vänster

 

Post Comment