Veeam Software utser Victor Engelbrecht Dohlmann till ny nordisk säljchef

VeeamSoftware har utsett Victor Engelbrecht Dohlmann till nordisk säljchef, från mars 2017.

Veeam Software utser Victor Engelbrecht Dohlmann till ny nordisk säljchef 1
Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk säljchef VeeamSoftware

I sin nya roll får han ansvar för att öka försäljningen, omsättningen och öka marknadsandelarna för Veeam Software i sitt hemland Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Victor, som är baserad i Danmark, har mer än 15 års erfarenhet från mjukvarubranschen. Victor började på Veeam 2011, som Corporate Account Manager i Danmark och Norge, och var då den fjärde anställda på Veeam i Norden. Victor har vuxit i takt med Veeam och har nu utsetts till säljchef efter två mycket framgångsrika år som Key Account Manager i Danmark, Island och Färöarna.

Victors erfarenhet av försäljning har varit väldigt positiv och han har djup expertis i de utmaningar som branschen står inför, då de strävar efter att säkra tillgängligheten och öka digitaliseringen. När han nu är inne på sitt sjätte år på Veeam, har Victor arbetat med några av regionens bästa säljare, och han kommer att visa hur Veeam kan hjälpa företag att minska riskerna och göra utmaningarna till konkurrensfördelar.

– När jag började på Veeam år 2011 var vi bara fyra personer i den nordiska organisationen, så det är en oerhört spännande tillväxtperiod som vi gått igenom. Målet är att i år öka omsättningen med 35 procent, vilket främst kommer ske bland enterprisekunder, säger Victor Engelbrecht Dohlmann.

– Nordiska företag ligger i teknikens framkant, men det finns fortfarande en klyfta mellan vilken nivå av datatillgänglighet som man uppnår idag och verksamhetens krav på tillgänglighet och funktion – att ha system uppe inom femton minuter är affärskritiskt. För de flesta företag tar det många gånger flera timmar, för en del en hel dag. Det är en enorm kostnad för moderna företag. Där har Veeam en viktig roll att fylla, och jag tror att vi har en spännande period framför oss, fortsätter Victor.

Victor känner starkt för branschen och fortsätter att berätta om sitt engagemang.

– Det låter kanske lite tråkigt, men jag ser mitt jobb som en livsstil och det är också min hobby, eftersom det kombinerar flera av mina intressen. Jag gillar teknik och jag ser hur snabbt digitaliseringen driver branschen, det motiverar mig att gå upp på morgonen och vara en del av förändringen. Jag ser verkligen fram mot utmaningarna som den här rollen kommer innebära. Vi har ett starkt team som jag kommer försöka fortsätta bygga och utveckla för att stödja de branschförändringar som vi ser över hela Norden.

Victor bor tillsammans med sin familj strax utanför Köpenhamn, men kommer regelbundet att besöka övriga länder i Norden, för att träffa distributörer, partners, kunder och medarbetare.

I sin nya roll rapporterar Victor till Ronald Ooms, som har ansvaret för nordöstra Europa, och som också välkomnar utmärkelsen.

– Victor har varit en viktig kugge i den nordiska organisationen ända sedan han började på Veeam 2011. Jag är övertygad att han tillsammans med resten av den nordiska organisationen, med distributörer och partners, kommer leda Veeam i Norden att ta nästa steg och öka lönsamheten, säger Ronald Ooms.