Veeam upp 227 procent
Hem Nyheter Veeam upp 227 procent

Veeam upp 227 procent

Publicerat av: Redaktionen

Mjukvaruleverantören Veeam, med nordenchefen Lars Högberg, fortsätter att gå som en raket. Under årets tredje kvartal ökade deras försäljning med 227 procent i norra Europa jämfört med Q3 2012.

Totalt ökade leverantörens intäkter med 41 procent. Det är det 29:e kvartalet i rad om bolaget redovisar en omsättningsökning.

Målet är att nå en omsättning på en miljard inom fem år och kanalen är central i vägen framåt. Idag har Veeam 20 000 partner. Antalet kunder uppges till 80 000, varav 7 500 är nya för kvartalet.

IMG_1627-lars-hogberg-1

Lars Högberg, Veeam Norden.

Enligt nordenchef Lars Högberg ligger tillväxttakten i Sverige i linje med leverantörens totala ökning.

– Det vi tydligt märker är att vi når ut till större organisationer, där vår senaste version 7 av Backup & Replication har visat sig stämma väl med vad de efterfrågar i form av funktionalitet. Den trenden kommer definitivt att fortsätta med den pris/prestanda vi i dagsläget kan erbjuda, kommenterar han.

Veeams nordiska organisation fortsätter att växa. Man har anställt och anställer flera personer och kommer vid årets slut att vara 16 personer starka, enligt Lars Högberg.

Hur har partnersamarbeten utvecklats? 

– Vi har nått ett djupare partnersamarbete tack vare bättre fokus, och genom att förstärka organisationen lokalt med Reseller Managers och Inside Channel Managers. Vi ökar med cirka tio procent nya partners varje kvartal och är för tillfället runt 800 totalt i Norden. Intressanta nya partners är våra Service Providers  som ökar med 15 procent varje kvartal. Idag har vi cirka 150 Service Providers som använder Veeam och det har skett det senaste året.

– Vi har också nyligen utvidgat vårt samarbete med Tech Data i Norden och arbetar med dem i både Sverige och Norge, säger han och tillägger att all deras försäljning går genom kanalen.

Veeam är leverantör av lösningar för backup, replikering och hantering av virtuella miljöer för VMware vSphere och Microsoft Hyper-V under kvartalet fick de flera utmärkelser, däribland ”Best of Breed”-utmärkelsen för backup och dataskydd från Virtualization Review vid VMworld 2013.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>