Hem Nyheter Veeam utser Danny Allan till Chief Technology Officer

Veeam utser Danny Allan till Chief Technology Officer

Publicerat av: Redaktionen

Veeam Softwaredet ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management™, meddelar idag att Danny Allan har utsetts till Chief Technology Officer (CTO) och Senior Vice President (SVP) för Product Strategy.

Veeam utser Danny Allan till Chief Technology Officer 2

Danny Allan

Allan befordras från sin tidigare roll som Vice President (VP) för Product Strategy och kommer att ansvara för Veeams globala produktstrategigrupp och leda företagets utveckling mot sin teknologivision.

– Danny har haft en stor inverkan på Veeams vision och strategiska inriktning sedan han kom till oss i början av 2017 och har bidragit till att befästa vår marknadsledande position, säger Ratmir Timashev, Co-Founder och Executive Vice President Sales & Marketing på Veeam. Då kunder går emot att skapa affärsflexibilitet och utnyttja möjligheterna med sina data, måste Veeam fortsätta att förnya sig. Under Dannys ledning vet jag att vi kommer att påskynda vår organisatoriska tillväxt när vi träder in i nästa utvecklingsfas.

– Under det senaste decenniet har Veeam dominerat marknaden genom att leverera lösningar som uppfyller kundernas efterfrågan, säger Danny Allan, CTO och SVP för Product Strategy på Veeam. Enkelhet, flexibilitet och pålitlighet är nyckeln till framgång för organisationer över hela världen och Veeams ledande position inom detta område är tydlig. Vår portfölj gör det möjligt för kunderna att skydda och hantera sina data oavsett var de finns, t ex i virtuella, fysiska eller molnrelaterade miljöer. Samtidigt är jag förväntansfull över vad som komma skall och vet att 2020 kommer att föra med sig ett stort antal nya innovationer som säkerställer att Veeam fortsätter att stärka sin marknadsledande position.

Danny Allan har mer än 20 års erfarenhet av teknologi och brinner för mjukvaruinnovation och för att lösa kundproblem. I sin tidigare roll som VP för Product Strategy var han ansvarig för att ta fram och kommunicera Veeams vision för Cloud Data Management, samt samarbeta med företagskunder och stora tjänsteleverantörer för att utvärdera och säkerställa långsiktiga framgångar i respektive bransch. Innan detta var Allan CTO för Desktone, en mjukvaruplattform för tjänsteleverantörer som erbjuder Hosted Desktops och som förvärvades av VMware. Tidigare i karriären var Danny Allan Director of Security Research på IBM och ledamot i The Security Architecture Board, där han var delaktig i framtagandet av IBM Secure Engineering Framwork. Danny Allan innehar dessutom flera mjukvarupatent inom moln- och säkerhetsområdet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>