Veeam vässar sina partner med certifieringsprogram

Niclas Borgström, Viridis IT
Niclas Borgström, Viridis IT.

Mjukvaruleverantören Veeam vill lyfta sina partner genom att etablera en certifiering för sina produkter, som handlar om säkerhetskopiering och replikering. Det har inte funnits tidigare och enligt Niclas Borgström, produktansvarig för bland annat Veeam, på svenske partnern Viridis IT är det välkommet.

– Det innebär att vi kan visa att vi har en hög kunskap kring det här vilket  gör att kunden kommer att känna sig tryggare i att välja lösningar från oss, säger han.

Utbildningen är välkommen också för dess egen skull, påpekar han. För även om produkterna kan se enkla ut och i någon mening är det, så kan det snabbt bli komplext under ytan. Och det sista man vill i det här sammanhanget är att en återskapning av säkerhetskopierad information misslyckas, konstaterar han.

– Så du måste ju förstås ha koll och det här hjälper oss utan tvekan att bli ännu vassare.

Utbildningarna startar i januari och kommer att ske i regi av utvalda distributörer. Vilken eller vilka distributörer som får den äran i Sverige är i skrivande stund okänt för IT-Kanalen.

I praktiken handlar det om en tredagars utbildning och ett påföljande test, berättar Niclas.

– Vi vet i dagsläget inte hur många personer vi kommer att behöva certifiera. Men det är utan tvekan en investering som är värdefull för oss.

Han ser också som en möjlig konsekvens att det kan ge dem fler affärer kring Veeam. Inte främst på grund av själva certifieringen, utan snarare för att det kommer att finnas färre Veeam-återförsäljare.

– Alla kommer nog inte att ta investeringen som utbildningen innebär, säger han.

Veeam-grundaren och företagets CEO Ratmir Timashev kommenterade den nya certifieringen i ett pressmeddelande:

– Vårt nya utbildnings- och certifieringsprogram kommer att skapa ett mer kraftfullt ekosystem av kanalpartner och slutkunder. Vi förväntar oss att våra Propartner [certifierade partner, reds. anm.] kommer att öka sin försäljning när deras certifierade konsulter blir mer motiverad och får högre kunskap.

– Den här utbildningen kommer att stödja våra kunders förmåga att leverera tilläggstjänster till sina kunder och skapa ytterligare en intäktsström.

– Som den kanalcentrerade organisation vi är kommer våra regionala organisationer att arbeta tillsammans med partnercommunityn för att hjälpa dem dra fördel av de tillväxtmöjligheter som finns i Modern Data Protection på    enterprise-marknaden.

Post Comment