VeeamOn 2017 New Orleans, Louisiana

Det relativt unga företaget Veeam vilket grundades 2006 med ett fokus och en vision inriktad mot Availability for the Always-On Enterprise, har mitten av maj sitt årligt återkommande event, VeeamOn som i år var placerat i fantastiskt vackra New Orleans, Louisiana.

Under eventets tre dagar så kombinerades närmare 90 sessioner med paneldiskussioner och personliga möten med såväl ledningsgrupp och tekniska utvecklare från både Veeam själva men även från flera av företagets partners i form av Cisco, HPE, Microsoft, NetApp och VMware med flera.

Nya positioner

Under eventet så fick vi, förutom alla nyheter, även en VeeamOn 2017 New Orleans, Louisiana 1presentation av den delvis nya ledning som ska ge Veeam extra fokus och styrka för att hjälpa företaget att fortsätta sin snabba expansion inom Enterprise och Cloud-segmenten och göra det möjligt att accelerera tillväxten på amerikanska och APJ-marknaderna. Några av dessa förändringar innebär att Peter McKay och Andrei Baronov träder in som Co-CEOs medan nuvarande CEO William H. Largent får en ny roll som ordförande för Finance & Compensation Committees. I samband med detta så bekräftade även Veeam sitt mål med att under 2019 nå en intäkt på 1 miljard dollar.

* Allt sedan starten 2006 har Veeams tillväxt varit explosionsartad och vi har stora planer för företagets framtid. Vår vision att göra det möjligt för alla företag att leverera de digitala förväntningar och lösningar som kunderna förväntar sig. För att lyckas med detta måste vi fortsätta att vara aggressiva och kundfokuserade samt att bygga vidare på vår tillväxtbana och dessa ledningsbaserade förändringar skapar grunden för detta, berättar William H. Largent.

Tillgängligheten blir allt viktigare

I en värld där att mer blir och sker digitalt så ställs även större krav på att systemen alltid är tillgängliga. Enligt en nyligen publicerad undersökning anser upp till 69 procent av alla Enterprise att just tillgängligheten är ett måste för att en total digital transformation ska kunna äga rum. Utifrån dessa förutsättningar så lanserade Veeam on flera partner-centrerade satsningar och erbjudanden för att hjälpa partners och kunder att öka omsättningsutvecklingen och utnyttja affärsmöjligheter när kunderna flyttar till en Multi Cloud eller Hybrid Cloud-miljö. En stor del av detta omfattades av nya Veeam Accredited Service Partner (VASP) programmet som lanserades under eventet, ett program som på flera plan kommer att hjälpa och underlätta för godkända medlemmar med allt från marknadsaktiviteter till olika nivåer av träning och utbildning.

Delar i denna multi-cloud satsning omfattar en mycket intressant beta i form av Veeam Availability Console som vi fick en närmare inblick i. konsolen, som ska lanseras i Q3, omfattar allt en tjänsteleverantör eller ett globalt företag behöver för att distribuera, hantera och övervaka Veeam-drivna tillgänglighetstjänster – oavsett var den databearbetningen och belastningen är placerad.

Dessutom lanserades nya Veeam CDP och vCloud Director integrationslösningar vilka underlättar för kunder att skydda och återskapa Tier-1 program och replikera data på enklast och snabbast möjliga vis. Som komplement till detta så presenterades även Tape as a Service (TaaS) för att underlätta för Veeams kunder att utnyttja en kostnadseffektiv långtidslagring.

Veeam Availability Suite v10

En stor del av eventet fokuserade så klart på senaste versionen av Veeam Availability Suite som numera är uppe i VeeamOn 2017 New Orleans, Louisiana 2version10. Bland en uppsjö av nyheter så uppmärksammades framför allt utökandet av Always on Cloud plattformen till att stödja fysiska servrar och NAS enheter, nya CDP för löpande replikering av Tier-1 program samt integrerat stöd för objektsbaserad lagring inom flera av de större leverantörernas lösningar som; Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure Blob och alla S3/Swift kompatibla lösningar.

I samband med detta så presenterades även helt nya, och mycket efterlängtade Veeam Availability för AWS som är den första agentfria backup- och tillgänglighetslösning avsedd för att skydda och återskapa AWS data och program.

Veeam och Microsoft

Veeam och Microsoft har under flera år redan haft ett djup samarbete som i och med årets nyheter kommer att fördjupas ytterligare. Grunden för detta baseras på nya möjligheter som gör det möjligt för alla företag att skydda applikationer och data som körs i någon form av Hybrid Cloud, vilket möjliggör säkerhetskopiering och katastrofåterställning baserad på Microsoft Azure och Veeam “All-On Cloud” Availability Platform.

Baserat på en rapport från Gartner så kommer användandet av DRaaS och/eller IaaS som en lösning för att hantera redundants och felsäkerhet av produktionsbaserade appar att öka med mer än 200 procent fram till 2020. Detta ligger till grund för ett ökat behov av enkla men kraftfulla lösningar för molnbaserad backup och återställning vilka baseras på en elastisk löning med en flexibel betallösning där kunden bara betala för det han/hon utnyttjar vilket gör tjänsterna tillgängliga för företag av alla storlekar. De nya lösningar som presenterades inom detta område omfattar;

– Veeam Disaster Recovery för Microsoft Azure. Detta är en lösning för att underlätta och automatisera DR på Azure plattformen samt att hjälpa företag att upprätthålla kontinuitet och tillgänglighet av kritiska arbetsbelastningar. Tjänsten kombinerar Veeam Direct Restore och nya Veeam Powered Network, se nedan. I samband med detta utlovade Microsoft även att det grundläggande lagringsutrymmet för alla Azure användare kommer att öka från 1 TB till 4 TB under kommande månader.

– Den andra delen är just Veeam PN för Microsoft Azure som är en lösning för att underlätta och automatisera själva installationen och konfigurationen av DR genom användning av SDN. Detta gör att kunder slipper använda en VPN distribution viken många gånger kan vara allt för komplex.

– Integrerat stöd för Azure Blob i nya Veeam Availability Suite v10. Tack vare stöd för nya Scale Out Backup Repository (SOBR) kommer kunder att kunna arkivera Veeam backuper till Azures Blob lagring.

– Veeam Agent for Microsoft Windows. En lösning för att utöka Veeams “Always-On Cloud” Availability Platform till publika moln, fysiska servrar, arbetsstationer och slutenheter.

VeeamOn 2017 New Orleans, Louisiana 3
Peter McKay, CIO & Presedent Veeam

– Veeam Backup for Microsoft Office 365. Tack vare en singel-installation kan företag och organisationer numera hantera och skydda office365 distributioner oavsett storlek. Genom att dessutom integrera RESTful API och PowerShell SDK så kommer företag att kunna minimera tiden det tar att sköta backupintegration vilket även kapar tiden för att återskapa data samt ger en lägra totalkostnad.

– Företag använder sig av Microsoft Azure som en del av deras flytt till Hybrida molnlösningar för att stödja de strategiska initiativen av en digital transformation. Hybrida molnlösningar skapar nya utmaningar och möjligheter att leverera den fullskaliga digitala användarupplevelse alla förväntar sig genom att säkerställa 24/7-365 tillgänglighet säger Peter McKay.

– Genom ett starkt samarbete har Microsoft Azure och Veeams kunder haft en fördel av våra komplementära teknologier under en tid. Båda företagen delar en vision om att återuppfinna IT för att underlätta för företag. Dagens nyheter hjälper till att stödja våra ömsesidiga kunders affärskritiska applikationer för att säkerställa att de kan dra nytta av skalbarhet, prestanda och tillförlitlighet hos Azure Cloud Platform, berättar Mark Russinovich, CTO Microsoft Azure.

För de företag som vill ansluta sig till VASP besök följande sida;

http://propartner.veeam.com/propartner/php/#hr:VaspDirectory.php?action=application