Veeams nya partnerprogram – grädde på moset för Viridis IT
Hem Nyheter Veeams nya partnerprogram – grädde på moset för Viridis IT

Veeams nya partnerprogram – grädde på moset för Viridis IT

Publicerat av: Redaktionen

Med ett nytt partnerprogram vill säkerhetsleverantören Veeam göra det mer attraktivt att sälja företagets lösningar. Målet är att göra större avtryck inom alla segment på marknaden, enligt kanalchefen Gilles Pommier.

Säkerhetsleverantören Veeam Software satsar ännu mer på kanalen och har nyligen presenterat sitt partnerprogram Propartner i ny skrud för EMEA-marknaden. Det handlar som så ofta i sådana här sammanhang om att göra det enklare och mer lönsamt att sälja Veeams produkter.

Dubbelt så lönsamt

I somliga fall kan partnerersättningen så mycket som fördubblas, exempelvis vid nykundsförsäljning, enligt Gilles Pommier som är kanalansvarig på EMEA-nivå hos Veeam.

Niclas Borgström, Viridis IT

Niclas Borgström, Viridis IT.

Niclas Borgström, virtualiseringsansvarig på Veeam-partnern Viridis IT, uppskattar förändringarna, men säger att det för deras del snarast är grädde på moset.

– Det är klart att alla förändringar som kan stärka våra marginaler är välkomna i den här ofta hårt prispressade branschen. Men vi skulle sälja Veeam oavsett det, eftersom vi anser att det är best-of-breed, säger han.

Arrow ECS och Tech Data utbildar

Nyheterna i programmet rör också utbildningar, där Arrow ECS och Tech Data kommer att erbjuda sådana för den som vill bli en Veeam Certified Engineer. Utbildningarna är för övrigt tillgängliga även för slutkunder.

Detta är inte någon alldeles färsk nyhet, då upplägget presenterades redan i december förra året. Men ännu har inte certifieringarna kommit igång. Niclas Borgström berättar att de själva har genomfört utbildningar och i princip väntar på att kunna ta själva certifieringarna. För vissa typer av partner är dessa ett krav från Veeams håll, vilket Niclas ser som en stark fördel för dem.

– Det höjer ju så att säga lägsta-nivån och blir en tydlig signal om vilken kompetens vi har mot kunden, säger han.

Vill bli starkare i alla segment

Det nya programmet är enligt leverantören själv en viktig del av Veeams arbete med att öka närvaron i alla marknadssegment, såväl SMB och mellanmarknaden som storföretag.

Gilles Pommier, Veeam Software

Gilles Pommier, kanalansvarig inom EMEA på Veeam Software.

Gilles Pommier kommenterar det nya programmet:

– Veeam har en kanalbaserad affärsmodell och vi ser att våra ProPartners framgångar har en direkt effekt på vårt sammantagna resultat.

– De nya förbättringarna och uppdateringarna av vårt ProPartner-program i EMEA kommer att skapa en starkare kanal med större möjligheter. Vi fortsätter att leverera det allra bästa skyddet för det moderna datacentret, men arbetar också för att förbättra och stärka våra partners utbildningsnivåer, mervärde och lönsamhet, samt erbjuda integrerad marknadsföringssupport så att våra partners kan behålla sina rykten som pålitliga rådgivare åt Veeam-kunder.

Länk till Veeams information om partnerprogrammet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>