Hem Nyheter Veeams skalbarhet, prestanda, flerkundsstruktur  och molnportabilitet hjälper Loomis konsolidera 28 datacenter

Veeams skalbarhet, prestanda, flerkundsstruktur  och molnportabilitet hjälper Loomis konsolidera 28 datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Veeam skyddar en snabbt växande privat molninfrastruktur med flera klientorganisationer

Veeams skalbarhet, prestanda, flerkundsstruktur  och molnportabilitet hjälper Loomis konsolidera 28 datacenter 2

Veeams skalbarhet, prestanda, flerkundsstruktur  och molnportabilitet hjälper Loomis konsolidera 28 datacenter

Veeam® Software, ledaren inom säkerhetskopieringslösningar som möjliggör Cloud Data Management™ meddelar att Loomis, ett av världens ledande kontanthanterings- och digitalbetalningsföretag, valt Veeam Backup & Replication™ och Veeam Backup för Microsoft Office 365 för att skydda sin snabbt växande privata molninfrastruktur med flera kunder. Veeam återställer kritiska IT-system på några minuter och stöder regelefterlevnad av värdepapperslagar exempelvis från Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA).

Verksamheten blomstrar för Loomis med en expanderande närvaro genom hela värdekedjan, vilket gör Loomis till en heltäckande leverantör av alla former av betalningar. För att möta behoven hos ett snabbt växande företag centraliserar Loomis IT-hanteringen, vilket gör den säkrare, flexiblare och effektivare. Företaget konsoliderar 28 europeiska datacenter hanterade av lokala IT-team till två globala datacenter i Stockholm, där huvudkontoret finns.

”Vår utmaning var att hitta en säkerhetskopieringslösning som erbjuder lämplig skalbarhet, prestanda och molnportabilitet”, säger Daniel Sparrman, Loomis-koncernens tekniske chef. ”Varje datacenter hade sin egen lösning, men ingen av dem uppfyllde våra krav. Vi utvärderade även andra alternativ, men endast Veeam har det som krävs för att skydda våra nya banbrytande, programvarudefinierade datacenter.”

Förutom att tillhandahålla dataskydd, underlättar Veeam konsolideringen genom att replikera virtuella arbetsbelastningar till de nya datacenterna. När konsolideringen är klar säkerhetskopierar Veeam cirka 2 000 virtuella VMware vSphere-maskiner (VM) till Dell Unity.

”Säkerhetskopiering är mycket viktigt, men återställning är ännu viktigare i vår bransch”, säger Sparrman. ”En av våra konkurrenter hade ett driftstopp som varade i fyra dagar, och de förlorade ungefär 20 % av sina kunder. Vi vill aldrig hamna i den situationen.”

Veeam hjälper Loomis att undvika driftstopp genom att erbjuda funktioner för snabb återställning som saknades i äldre lösningar som SureBackup® (verifierar återställbarhet), Instant VM Recovery® (återställer inom några minuter) och Veeam Explorer™ för Microsoft SQL Server (återställer enskilda objekt i SQL, som stöder de flesta IT-system).

”Vi är så imponerade av Veeam Backup & Replication att vi implementerar Veeam Backup för Microsoft Office 365 också,” säger Jean-Michel Blanc, chef för IT-infrastruktur, Loomis-koncernen. ”Vi vill inte förlora åtkomst och kontroll över historiska data när vi övergår till Office 365, och vi vill ha flexibilitet att återställa inkorgar lokalt från Microsofts moln.”

Veeam eliminerar risken att förlora total åtkomst och kontroll av Office 365, vilket hjälper Loomis att följa regelverk som ESMA. Veeam Explorer™ för Microsoft Exchange erbjuder avancerade sökfunktioner och flexibla återställningsalternativ för att utföra eDiscovery av Office 365-arkiv.

”Vi är ett börsnoterat företag, så vi följer värdepapperslagarna i de länder där vi är verksamma”, säger Blanc. ”Om vi måste tillhandahålla e-postmeddelanden som innehåller kommunikation om ett företag vi förvärvar, hjälper Veeam oss att hitta och återställa dem snabbt.”

Blanc anger att en annan fördel med att använda Veeam är den tekniska supporten dygnet runt, året runt.

”Veeam är mycket kundorienterade och alltid villiga att hjälpa oss att lösa problem och tänka igenom nya processer,” förklarar han. ”Exempelvis finns vår IT-infrastruktur för närvarande i ett privat moln, men vi kan komma att flytta till ett hybridmoln i framtiden. Med Veeams molnportabilitet kan vi göra det och om vi har frågor längs vägen vet vi att det tekniska teamet kommer att stödja oss.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00