Hem Säkerhet Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk

Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Framväxten av 5G inleder en helt ny era av nätverksbaserad kommunikation som kommer att revolutionera många aspekter av både affärer och människors personliga liv.

Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk 2

Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk

Med den nya tekniken kommer också behovet av nya säkerhetsåtgärder, och Verizon arbetar hårt för att hantera alla typer av hot mot kundernas säkerhet och kommunikation, inklusive cyberhot.

Här är fyra av de områden som Verizoningenjörer och partners arbetar med för att säkra 5G-nätverk i framtiden:

  • Förbättra latens och effektivisera med hjälp av Security Network Accelerators. För säkerhetsfunktioner som kräver mer prestanda jobbar Verizon på att installera programmerbara nätverksacceleratorer för att sammanföra flera högpresterande, latensberoende säkerhetsfunktioner till en enda AI ML-driven Network Accelerator. Detta reducerar operationella kostnader och behovet av programmering.

 

  • Säkerhet med Artificiell intelligens / Maskininlärning. I och med ökningen av AI ML inom nätverk utvecklar Verizons ingenjörer ett AI ML-drivet säkerhetsramverk vilket för ytterligare skydd i de AI ML-modeller som driver nätverket. Ramverket verifierar informationen som matas in i algoritmer och dess proveniens, säkerställa att AI ML-modellerna fungerar korrekt och kommer även hantera säkerheten runt var denna information hamnar och hur den tolkas och används. Verizons ingenjörer tränar bl.a. ramverket inom att upptäcka säkerhetsanomalier.

 

  • Att dra nytta av sekretess och dataintegritet i nätverkskärnan. Verizons ingenjörer och återförsäljare använder kryptografiskt säkra digitala fingeravtryck av data och lagrar dem i en blockkedja så att de inte kan modifieras. Dessa fingeravtryck är helt säkra, går inte att hacka och går att komma åt var som helst. Genom att jämföra dessa med fingeravtryck som tagits i relation till en cyberattack kan företag snabbare och enklare avgöra om deras data komprometterats eller ej.

 

  • Secure Credentialing Management System (SCMS) för uppkopplade fordon. Uppkopplade fordon behöver koppla upp mot varandra, mot infrastruktur, andra användare och till molnbaserade tjänster. SCMS är den fundamentala mekanism som ser till att dessa kopplingar skyddas från attacker mot integritet och sekretess t.ex. SCMS erbjuder digitalt signerade certifikat och aktiveringskoder som används för att validera säkra fordonsmeddelanden. Lyckade tester med validerade och säkrade säkerhetsmeddelanden har gjorts för första gången i branschen tillsammans med LG och validerar Verizons kärnegenskaper med 5G-nätverksuppkoppling.

Whitepaper om säkerhet i 5G-nätverk

Parallellt har Verizons Network Security-team publicerat ett whitepaper som beskriver varje del i Verizons 5G-nätverk och hur det här implementeras nyckelelement som säkerhet, sekretess och tillgänglighet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>