Verizon Business och Mastercard ingår partnerskap för att ta 5G till den globala betalningsbranschen
Hem Teknik Verizon Business och Mastercard ingår partnerskap för att ta 5G till den globala betalningsbranschen

Verizon Business och Mastercard ingår partnerskap för att ta 5G till den globala betalningsbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Verizon Business och Mastercard sjösätter ett strategiskt partnerskap som förväntas driva transformerande lösningar för det globala betalnings- och handelsekosystemet.

Från kontaktlös shopping och autonom kassateknik till molnbaserade Point of Sale-lösningar.

Mastercard och Verizon Business kommer samarbeta för att leverera skalbara innovationer som driver branschen framåt och skapar nya upplevelser för både konsumenter och företag.

Verizon och Mastercard kommer arbeta tätt ihop för att frigöra kraften bakom uppkopplingsmöjligheterna med Internet of Things-sensorer, med edge computing i nästintill realtid, för att driva fintech-, betalnings-, och bankbranscherna framåt, utöver arbetet med att armera små- och medelstora företag med hyperautomatiserade och uppslukande handelsupplevelser. Detta innefattar:

  • Att möjliggöra smarttelefoner eller uppkopplade enheter att sömlöst acceptera betalning: Mastercards engagemang med att leverera storskaliga kontaktlösa betalningar kommer att paras med Verizons 5G för att anpassa vissa uppkopplade enheter för handel. Detta innefattar Tap on Phone, vilket tillåter företag att leverera de bästa möjliga kontaktlösa konsumentupplevelserna genom att omvandla kvalificerade smarttelefoner till ”acceptance devices”.
  • Frigör ”touchless”-shoppingupplevelser i detaljhandeln: Verizons 5G och Mobile Edge Computing kommer integreras i Mastercards detaljhandelstekniska lösningar för att minska hårdvarukraven för autonom kassa i butik, med målet om snabbare driftsättningar och nya användarfall som mobila uppdateringar, röst- och videobeställningar med mera.
  • Skapar nya sätt att konsumera fysiska och digitala varor: Verizon och Mastercard kommer samarbeta för att skapa ett digitalt motiverat nätverk som tillåter båda företagen att införa nya, innovativa lösningar som kan ge ytterligare skräddarsydda shoppingupplevelser för konsumenter. Detta inkluderar potentiella användarfall som åtkomstkontroll för obemannade detaljhandelsbutiker eller dörrlås i hemmet.
  • Stärker småföretagens digitala beredskap: Verizon och Mastercard kommer att fortsätta utforska på vilka sätt som 5G-mobilitet, affärer, Internet och edge computing i nästintill realtid kan erbjuda för realtidsåtkomst till best practice, skräddarsydd för små- och medelstora företag genom Mastercard’s Digital DoorsTM. Detta hjälper företag driva större effektivitet i sina online-aktiviteter för att möta kundernas behov.
  • Förbättrade betalningsupplevelser för Verizon-kunder: Verizon kommer hjälpa Mastercards Bill Pay Exchange™-realtidsnätverk för meddelanden för att möjliggöra omedelbar kommunikation mellan de som fakturerar och konsumenterna. Bill Pay Exchange kommer tillåta Verizon att strömlinjeforma betalningen av räkningar genom digitala bankkanaler. De kommer kunna digitalisera pappersräkningar och leverera en mobile-first-lösning, vilket reducerar kostnader och förbättrar betalningsupplevelsen för Verizons kunder. Verizon kommer också dra nytta av teknik från Ethoca, ett Mastercard-företag, för att snabbt identifiera och lösa bedrägerier.

Verizon Business och Mastercard ingår partnerskap för att ta 5G till den globala betalningsbranschen”Affärsbehov och konsumentkrav fluktuerar konstant. En kritisk komponent för långsiktig framgång är förmågan att kunna vara flexibel och kunna linjera sig med strategiska finans- och betalningspartners som har verktygen och egenskaperna för att kunna driva branscherna framåt,” sa Sampath Sowmyanarayan, CRO, Verizon Business. ”Att sammanföra Verizons ledande IP-nätverk och transformerande 5G-teknologi med Mastercards djupa branschexpertis, ledande tjänster och lösningar, tillsammans med en stark hängivenhet till att driva innovation, ger ett partnerskap som perfekt överensstämmer med vad vi strävar efter att uppnå på Verizon och kan skapa lösningar som ritar om spelplanen”.

På Mastercards Tech Hub i New York City, i Flatiron-distriktet, kommer Mastercard och Verizon testa och bädda in 5G för att accelerera innovations- och samarbetstakten. Tillsammans planerar Mastercard och Verizon att utforska 5G och Mobile Edge Computing-teknik och användarfall, samtidigt som de också förbättrar den övergripande upplevelsen för Mastercards anställda.

”Teknologi på uppgång, såsom 5G och Mobile Edge Computing, kommer utan tvekan omforma hur vi interagerar med varandra, vilket gör dessa utbyten än mer kritiska. Det gäller framför allt pålitligheten till betalningar och att vi kan förutspå framtida förändringar,” sa Linda Kirkpatrick, president, North America på Mastercard. ”Genom detta samarbete kommer Mastercards och Verizons plattformar, vilka sammanför miljarder konsumenter, företag, banker och myndigheter runt om i världen, att bli en drivande kraft bakom ett transformerande skifte”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>