Verizons IoT-plattform ThingSpace har samlat tusentals utvecklare de första fyra månaderna
Hem NyheterInternet Of Things Verizons IoT-plattform ThingSpace har samlat tusentals utvecklare de första fyra månaderna

Verizons IoT-plattform ThingSpace har samlat tusentals utvecklare de första fyra månaderna

Publicerat av: Redaktionen

Under Mobile World Congress i Barcelona meddelade Verizon att deras IoT-plattform ThingSpace, som gör det enklare för företag av alla storlekar att skapa och hantera IoT-lösningar, fått en flygande start. Plattformen lanserades i oktober förra året och sedan dess har fler än 4000 utvecklare börjat använda plattformen.

Verizon meddelade även att företaget planerar öppna plattformen för tredjepartsnätverk och teknikleverantörer samt att de lanserar nya verktyg för att adressera säkerhetsbekymmer för hela branschen. De nya initiativen understryker Verizons övergripande mål att göra IoT enklare och därmed öka antagandet på marknaden. Vid slutet av 2015 uppgick Verizons intäkter inom IoT och telematik till 690 miljoner dollar.

Sedan lanseringen av ThingSpace har flera viktiga milstolpar uppnåtts:new-verizon-logo

  • Fler än 4000 utvecklare använder nu ThingSpace
  • Plattformen används i fler än 120 länder runt om i världen och redan nästa år väntas denna siffra uppgå till 200
  • Design- och integrationsarbetet med Nokia och Ericsson är nu avslutat och banar väg för lanseringen av Verizons nya, mer skalbara IoT-nätverk senare i år. Verizons arkitektur för LTE-kärnnätverket konstrueras till att effektivt tjäna stora driftsättningar för nya lågenergianvändarfall.
  • Ett stort antal enheter är nu certifierade på den befintliga LTE-arkitekturen för IoT-applikationer som använder nya prisvärda kategori 1-kretsuppsättningar/moduler från Gemalto, Sequans och Telit.
  • Snabbare utveckling av kategori M-enheter med Sequans för kommande driftsättningar med låg kostnad och extremt låg strömförbrukning.
  • Verizons API:er för molnet på ThingSpace kommer inom kort finnas tillgängliga i en betaversion för att hjälpa utvecklare att förbättra användarupplevelsen för mobila applikationer som främst används för att samla och hämta foto, video, musik och annat innehåll som lagras i molnlösningar. Verizon Cloud APIs kommer hjälpa program som Real Times by RealNetworks och Photobucket att skapa mervärde för kunderna.

Kommersialiserar ThingSpace för andra nätverk och tekniktjänsteleverantörer

För att öppna upp Internet of Things till ett bredare ekosystem är Verizon aktivt engagerade i att utöka ThingSpace till andra nätverk och tekniktjänsteleverantörer för att erbjuda sina kunder förmåga att konsumera ledande IoT-tjänster utformade av Verizons innovativa, tekniska produkt-team, VZ Labs. Detta är speciellt inriktad mot företag som kanske inte har skalan, de tekniska kraven eller kapitalbudgetarna att på egen hand bygga upp kompletta IoT-lösningar, men vill göra IoT-drivna teknologier tillgängliga för deras kunder i stor skala.

Säkrar upp Internet of Things

Säkerhetsrisker är ett av de främsta bekymren för IoT-driftsättningar. Verizons nya IoT Security Credentialing (IoT SC) adresserar behovet av att lägga på ett extra lager säkerhet. Den nya lösningen är speciellt utformad för att hjälpa till att förhindra många av de säkerhetshot som kopplas till dagens IoT-driftsättningar. Det nya erbjudandet adderar ett ”over the top”-säkerhetslager (OTT) för att möjliggöra utvecklare att bättre skydda enheter och applikationer oavsett vilken tjänsteleverantör eller typ av transport som satts i drift, t.ex. mobil uppkoppling, Wi-Fi eller kabel etc. Utöver detta är IoT SC från Verizon utformad för att säkra känslig data i nätverkets slutpunkter. Tillgängligheten på ThingSpace är våren 2016.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>